Передайте за проїзд: “Укртрансбезпека” вимагає з водіїв фур по 800 гривень

Співробітники “Укртрансбезпеки” не проводять великовантажні фури через ваговий комплекс на виїзді з Одеси. Активісти “Дорожного контролю Одеси” заявили, що все це відбувається з відома  керівництва і за хабар у 800 гривень з кожного авта.

Минулими днями за селищем Котовського при виїзді на Миколаївську трасу співробітник “Укртрансбезпеки” відмовився перевірити фуру на перевантаж, аргументуючи це тим, що ваговий комплекс дає збій. На відео, яке зняв “Дорожній контроль” можна побачити, що деякий Андрій Бурдейний просто перевіряє документи у водіїв фур, однак, незважаючи на устав, зважувати автівки не поспішає.

“Саме ці події відбувалися за селищем Котовського, крім того, днями ми дві години не пропускали фури, і тоді їх все ж таки зважили – перевантаж виявився на 10 тонн більше норми. Звичайно, кожного разу ми виклкаємо поліцію, зараз чекаємо подалшої реакції. Конкретних доказів, хто саме за ци стоїть, нема, але те, що вантажні транспорті засоби не перевіряють, це факт. За прохід просто платять по 800 гривень”, – розповів керівник “Дорожного контролю Одеси” Олексій Булгару.

Контроль ваги –  це необхідний захід для захисту дорожного покриття, за перевищення допустимих норм водіям вантажних авто загрожує серйозний штраф. На сьогодні вага транспортних засобів, які переводять вантажі по шляхам загального користування національного значення, не повинен перевищувати 40 тонн і 44 тонни, а для доріг місцевого значення – 24 тонни.

На думку очільника Служби автомобільних доріг в Одеській області Олега Вариводи, те що відбувається зараз, – неподобство. Він опублікував відео “Дорожного контролю” на своїй сторінці у Фейсбук і відзначив у пості міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

“Замість того, щоб контролювати, “Укртрансбезпека” займається беззаконням і вирішенням своїх “проблем”. Моя задача в даній ситуації –  оприлюднити проблему і реальний стан речей, далі відповідальність направоохоронних органах”, – підкреслив Олег Варивода.

Відзначимо, що на голову управління “Укртрансбезпеки” в Одеській області Сергія Талалу неодноразово скаржились одеські перевізники. За інформацією від бізнесменів, чиновник нібито вимагає за “спокійну роботу” підприємців по 50 доларів на місяць з кожної иаршрутки.

Джерело – Усіонлайн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *