Бюджет Лиманського району на 60% наповнюється за рахунок Визирки, але на дорогу до села коштів не дають

Сесія Лиманської райради знову відклала у “довгий ящик” питання дороги на Визирку.

Засідання сесії відбулося 22 травня, пише “Лиманська агенція новин”.

Резонансне питання стосовно виділення 2,5 мільйони гривень на ремонт дороги від траси Одеса-Мелітополь до Визирки підняв депутат Лиманської районної ради Віталій Кутателадзе. Він зазначив, що кошти на це були виділені з державного бюджету, але деякі депутати вирішили, що новоствореній громаді вони не потрібні. Віталій Олегович запропонував внести це питання до порядку денного та проголосувати за нього. Між тим, не всі депутати дослухались до потреб жителів Визирської ОТГ, тому більшість пропозицію відхилила. Результати голосування місцевих обранців опубліковали для ознайомлення жителів громади.

депутати

“Нагадаємо, що понад 60% усього бюджету району формується завдяки підприємствам, які працюють саме на території Визирки. Те, що депутати Лиманської райради вкотре не дійшли згоди у виділенні коштів для Визирської ОТГ, свідчить про одне: мешканці громади мають враховувати таке ставлення до себе та повинні нарешті обрати до сільської ради Визирської ОТГ тих людей, котрі дійсно будуть дбати про мешкаців цієї громади”, – йдеться в повідомленні.

Додамо, що ситуація, яка склалась – досить красномовна у плані реформи з децентралізації: адже після утворення ОТГ більша частина податків вже залишиться на місцях, у власному розпорядженні громад. Саме органи місцевого самоврядування самостійно зможуть вирішувати, куди їх витратити першочергово. Зараз, поки Визирська ОТГ ще чекає перших місцевих виборів, які відбудуться 30 червня 2019 року, більшість зборів та коштів платників податків нараховуються в область та район.

Нагадаємо, Визирська ОТГ об”єднала у своїму складі Першотравневу сільську раду та село Любопіль.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *