Саратський район: жителі двох сіл не хочуть об’єднуватися в ОТГ

Жителі села Забари і Ройлянка Саратського району не хочуть входити до складу ОТГ.

За словами Ройлянського сільського голови Валерія Кореня, кілька років тому в селі проводилось подворове опитування громадян. Місцеві жителі продемонстрували бажання приєднатися до ОТГ в складі Успенівки, Миколаївки-Новоросійської, Кривої Балки, Забара і Ройлянка, у разі створення подібної громади.

Однак позиція жителів села полягає ще й в тому, щоб до останнього моменту не входити до складу жодної громади. Зараз вони сподіваються, що новий президент скасує реформу і все стане як колись.

Нагадаємо, в проектах перспективного плану формування ОТГ Одеської області, які розроблялися Одеською облдержадміністрацією, Ройлянська сільрада хотіла приєднати до створеної раніше Старокозацької ОТГ Білгород-Дністровського району. Однак, місцеві жителі не підтримали цей варіант. Жителі села Забари також не можуть визначитися з тим, яка конфігурація майбутньої ОТГ була б прийнятною для їх невеликого села. Вони виступають проти реформи.

Якщо ж об’єднання не уникнути, люди хочуть увійти до складу Успенівської ОТГ, проте для того, щоб це здійснити, ця позиція має бути закріплена документально.

Джерело – Oblvestі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *