Одесити вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

8 травня 2019 року – у День пам’яті і примирення – на Алеї Слави духовенство різних релігійних конфесій провело спільну молитву за мир, злагоду в Україні і захисників Вітчизни.
Присутні вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні, поклавши квіти до пам’ятника Невідомому матросу.
В урочистій церемонії взяли участь: перший заступник Одеського міського голови Анатолій Орловський, керівництво міста та області, міських районних адміністрацій, депутати, представники силових відомств і різних родів військ Збройних Сил України, представники державних служб України, духовенство та громадськість.
Цього дня панахиди за жертвами Другої світової війни, молебні за мир, злагоду в Україні і захисників Вітчизни відбулися також у храмах міста.
Довідково: 24 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 8 та 9 травня Днями пам’яті і примирення. Визнаючи, що держави можуть мати свої Дні перемоги, звільнення і святкування, ООН запропонувала всім державам-членам, організаціям системи ООН, неурядовим організаціям і приватним особам щорічно відповідним чином відзначати один із цих днів або обидва дні як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *