Татарбунарські атовці самотужки спорудили меморіал загиблим побратимам

Захисники України родом з Татарбунарського району ще минулого року виявили ініціативу встановити у місті меморіал воїнам, що віддали життя за Україну.

Як повідомили в громадській організації «Варта Татарбунарщини», до якої увійшли воїни АТО, капелани та волонтери, спочатку воїни розраховували на допомогу міської ради, але згодом відмовилися від такої ідеї і вирішили не просити жодної копійки з бюджету.

Також атовці запропонували міськраді оголосити конкурс на виготовлення пам’ятника за ескізом, який підготував Володимир Горбатюк. За попередніми підрахунками, виготовлення та встановлення монумента обійшлися б у 200 тисяч гривень, яких в бюджеті на той момент не виявилося.

Тому днями вони власноруч закладали фундамент, майданчик, постелили плитку, встановили пам’ятник і облагородили територію навколо нього. Від міської влади отримали тільки дозвіл і погодження місця розташування пам’ятника – у парку Пам’яті.

Слід зазначити, що всі витрати атовці готові були взяти на себе, прийнявши рішення відмовитися від бюджетних або грошей меценатів. Коли власник одного з будівельних магазинів дізнався для яких цілей вони купують товар, то не взяв ні копійки, – повідомили в громадській організації.

«Нацкорпус» безкоштовно надав хлопцям кам’яний хрест. На сьогоднішній день пам’ятник встановлений, а майданчик навколо нього облаштований.

Урочисте відкриття меморіалу захисникам, які віддали життя за Україну відбудеться 8 травня об 11 годині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *