У центрі Визирки висадили сосновий гай

У розпал весни на мешканців села чекав справжній сюрприз: на центральній площі та вздовж вулиці Олексія Ставніцера висадили великомірні сосни. Ці дерева обрали не випадково. Сосна інтенсивно поглинає вуглекислий газ, має презентабельний вигляд в будь-який час року, невибаглива до ґрунтів, морозостійка, добре переносить палюче сонце.

Тривають роботи з благоустрою нашого села, особливо – центральної його частини. Ми хочемо прикрасити площу. Наразі висаджуємо сосни, 28 дерев. Враховуючи досвід минулих років ми придбали районовані сосни”, – ділиться Олександр Токменінов, голова Визирської сільради.

Районовані сосни – це деревця, які виростили в розплідниках півдня України. Вони добре акліматизовані до посушливого клімату, але все ж, інтенсивний полив нових дерев – в пріоритеті щоденної роботи комунального підприємства “Визирське джерело”. І тут неоціненну допомогу надає місцева пожежна команда. Особливо радіють появі на центральній площі сосен жителі села.

Ось коли вони підростуть, то буде дуже гарна алея”, – каже Галина Бачковська, мешканка Визирки.

Розповіла Галина Степанівна і про те, що не як не очікували жителі Визирки такого стрімкого проведення робіт з благоустрою у селі.

“Спочатку ми думали, що просто лавочки і фонтан встановлять. А тут така краса. Великий об’єм роботи. Гарно тепер. Тут і молоді матусі з візочками та малечею часто гуляють”, – Галина Бачковська, мешканка Визирки.

Елементи благоустрою, звичні для міського жителя, в селі поки що сприймаються, як щось унікальне, як символ початку нового щасливого життя.

В селі розваг небагато, у порівнянні з містом. Але зараз тут роблять пішохідні доріжки вздовж проїжджої частини. Здається, нічого особливого, але для села – це великий крок вперед”, – говорить Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

На думку пана Кутателадзе, досвід благоустрою Визирки обов’язково буде поширений по всіх селах Визирської об’єднаної громади, якими б маленькими вони не були. Скрізь побудують дороги, тротуари і зони відпочинку. Але найважливіше – це налагодити транспортне сполучення між селами, щоб люди могли вільно вчитися, працювати та приїжджати один до одного у гості.

сосна

Джерело  – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *