На півдні Бессарабії може з’явитися ще один національний природний парк

30 квітня в селі Криничному Болградського району відбулася презентація наукового обґрунтування необхідності створення національного природного парку «Придунайська Бессарабія».

У заході взяли участь представники районних адміністрацій, місцевих рад, обласного Департаменту екології та природних ресурсів, лісництва, товариства мисливців і рибалок, місцеві активісти, журналісти та співробітники національного природного парку «Тузловські лимани», які як раз і представили наукове обгрунтування.

Керівник нацпарку «Тузловські лимани» та доктор біологічних наук, начальник науково-дослідного відділу нацпарку виступили з доповідями, в яких пояснили важливість особливо цінних територій природоохоронного статусу, а також обгрунтували необхідність створення національного природного парку «Придунайська Бессарабія».

Попередньо озвучено, до складу НПП «Придунайська Бессарабія» увійдуть озера Ялпуг, Кугурлуй і Картал, а також прибережні захисні смуги.

Озвучена пропозиція передбачає створення нацпарку загальною площею 45 тисяч га на території Ренійського, Болградського та Ізмаїльського районів.

Передбачається, що створення нацпарку відкриє нові можливості для розвитку регіону, а головне – дасть можливість зберегти його унікальну природу.

Презентація наукового обґрунтування – це тільки перший крок на шляху створення Парку, але місцеві активісти та чиновники налаштовані рішуче і готові докласти зусиль, щоб незабаром в Україні з’явився новий національний парк – «Придунайська Бессарабія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *