Горіхові пагорби при в’їзді в Захарівку очистили від сміття

На в’їзді до селища Захарівка, неподалік ріки Кучурган, працівники водного господарства організували прибирання горіхового гаю. На даній території планується зробити зону відпочинку для мешканців району.

Напередодні екологічної акції на прохання голови Захарівської РДА, лісниками Захарівського лісництва під керівництвом Василя Хомича, за участі інженерів відділу управління водних ресурсів рік Причорномор’я, ріки Дністер та ріки Південний Буг (БУВР) Володимиром Чоканом та Віталієм Григоренком, розчистили від заростей чималу ділянку гаю. А місцеві мешканці, які приєдналися до суботника, теж мали до чого докласти зусилля. Від загального прибирання території не стояли осторонь навіть діти.

Захарівка

Самовіддано, не покладаючи рук, працювали на очистці від чагарників та сухої парості працівники місцевих комунальних підприємств, представники місцевого відділку поліції, трудилися з бензопилами підприємці, небайдужі мешканці Захарівщини.

Загалом в роботах з благоустрою взяли участь понад сотні людей, а це практично всі організації району та місцеві жителі. Усе вирубане та спиляне гілля посортували та утилізували. Особливо ретельно визбирали всі поліетиленові пакети, які як прапорці, майоріли на бур’янах та кущах.

Завдяки роздільному збору сміття і його сортуванню за час прибирання було зібрано і вивезено на пункт вторинної сировини майже тонну битого шкла і понад 150 кілограмів пластику. Також на санкціонований смітник звідси “вирушили” ще близько 500 тонн змішаного сміття. Це означає, що рівно  настільки місцева територія стала чистішою.

Захарівка

Ентузіасти трудилися понад п’ять годин. Але повністю перемогти у цьому непростому протистоянні зі сміттєвими завалами, які накопичувалися протягом 20 останніх років, повністю не вдалося. Тому на зробленому захарівські активісти обіцяють не зупинятися, а планують продовжити благоустрій надалі.

Бо весна ще триває. А горіховий гай може стати улюбленим місцем тутешнього відпочинку.

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *