Нечистоти – у річку: Арциз ризикує стати епіцентром екологічного лиха

Керівництво Арцизького району провело виїзну комісію для обстеження каналізаційних очисних споруд повної біологічної очистки, прорив яких може створити екологічну катастрофу.

Згідно з розпорядженням голови Арцизької РДА Сергія Парпуланського 2 травня відбувся виїзд районної комісії для обстеження каналізаційних очисних споруд повної біологічної очистки, які обслуговують населення міста Арциз.

Комісія, до складу якої увійшли фахівці структурних підрозділів Арцизької РДА та депутати міськради, очолювана першим заступником голови райдержадміністрації Тетяною Бахчеван, здійснила ретельний огляд каналізаційних очисних споруд.

За результатами обстеження депутат Арцизької міської ради Михайло Лебеденко доповів про ситуацію, що склалася на Арцизькій очисній станції. Так, каналізаційні споруди знаходяться у вкрай незадовільному стані – очисна станція не виконує своїх функцій, всі нечистоти зливаються в річку Когильник, що може призвести до екологічної катастрофи по всьому Арцизького району.

Як передає місцеве видання «Кут огляду», за словами Михайла Лебеденка, до заміни труб потрібно вжити термінових заходів: нечистоти необхідно відкачати і перевезти машинами, так як наразі усі стічні води розливаються на полях, поширюються на територіях міста, де пасеться худоба, вздовж нив, узбіч доріг і спускаються вниз – у бік села Павлівка та Долинівка.

Наслідки можуть бути жахливими – не виключені спалахи інфекцій. На даний момент депутати зупинилися на тому, що всім членам комісії доручено найближчим часом підготувати пропозиції для невідкладного вирішення проблеми. Після їх узагальнення будуть визначені напрямки подальшої комплексної роботи по відновленню очисних функцій станції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *