Старокозацька ОТГ на Одещині позмагається за грант на розвиток культури

Старокозацька об’єднана територіальна громада, що у Білгород-Дністровському районі Одеської області розглядає можливість участі в конкурсі проектів “Малі міста – великі враження”, який проводиться під егідою Міністерства культури України, Українського культурного фонду та Асоціації міст України.

Суть проекту полягає в створенні сприятливих умов для діяльності місцевого ансамблю народного танцю, який має вагомі досягнення і займає призові місця на регіональних і національних конкурсах. Представники громади обговорили потенційні можливості участі ОТГ в проекті.

Керівництво громади розпочало консультації стосовно складення заявки, грунтуючись на досвіді минулорічного переможця конкурсу – Вилківської ОТГ. Також наголошують на необхідності ремонту приміщення в місцевому будинку культури, який є базовим для ансамблю.

Ми хочемо подати якісну заявку на конкурс, з урахуванням допомоги Одеського центру розвитку місцевого самоврядування”, – зазначив заступник Старокозацького сільського голови Павло Осматескул.

Нагадаємо, конкурс  “Малі міста – великі враження” дає можливість учасникам-переможцям отримати від держави кошти на здійснення проектів, від 100 тисяч гривень. Обов’язкова умова – співфінансування: за умови участі громади – 30%, держава фінансує 70% вартості. Конкурс проводиться другий рік поспіль, на 2019 рік держава виділила для громад 50 мільйонів гривень.

Заявки від учасників проекту приймаються до 15 травня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *