Вибуховий бізнес: співробітник ГЗС в Татарбунарах заправляв побутові балони

Татарбунарський районний суд Одеської області визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення співробітника однієї з газозаправних станцій Татарбунарів Одеської області. Оператор газозаправної станції здійснив заправку газового побутового балона за допомогою спеціального обладнання. Сукупність порушень створило реальну загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків для осіб, які працюють на самій АГЗС або в безпосередній близькості.
На таких станціях дозволяється заправляти тільки балони, змонтовані на автомобілях і призначені для їхніх двигунів і категорично забороняється заправка побутових балонів для індивідуальних газобалонних установок.
Чоловік, що порушив закон, щиро розкаявся в скоєному і активно сприяв розкриттю злочину. За вчинення кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 272 Кримінального Кодексу України, оператору АГЗС суд визначив міру покарання – штраф в розмірі 1700 гривень, без позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням робіт з підвищеною небезпекою на вибухо- і пожежонебезпечних об’єктах.
На жаль, подібними порушеннями оператори газозаправних станцій в Татарбунарах грішать регулярно. Так як природного газу в місті немає, більшість людей не звертається до спеціальної служби, що може доставити балони додому, а вважає за краще «заправлятися» на АГЗС, де, природно, зацікавлені в реалізації товару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *