В Одеській області військові налагодили канал збуту наркотиків

Правоохоронці провели велику спецоперацію, викривши канал розповсюдження наркотиків, зокрема, серед військовослужбовців Одеської області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, 10 квітня під час проведення масштабної спецоперації правоохоронці провели в низці регіонів України затримання зловмисників, причетних до виготовлення та збуту наркотичних речовин.

Також проведено обшуки за місцем проживання фігурантів кримінального провадження і в місцях можливого зберігання предметів злочину. Злочинна організація займалася виготовленням і розповсюдженням особливо небезпечних важких наркотиків на території України, один з її головних «осередків» знаходився в Одеській області.

Як зазначається, в спільній спецоперації взяли участь поліція, прикордонники та співробітники Генпрокуратури.

«Поштовхом для початку розслідування стала смерть внаслідок вживання психотропних речовин одного з військовослужбовців Білгород-Дністровського прикордонного загону», – повідомили в прес-службі.

Заходи щодо встановлення осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження наркотиків, зокрема й серед персоналу Держприкордонслужби, оперативниками внутрішньої безпеки прикордонного відомства велися з кінця минулого року.

«Співробітники прикордонного відомства виконували доручення щодо документування саме наркокур’єрів, причетних до смерті прикордонника. Під час документування протиправної діяльності оперативники також зафіксували отримання лабораторного обладнання та складових для виготовлення наркотичних речовин, а також канали їх надходження», – розповіли в прес-службі.

Як йдеться в офіційному повідомленні Національної поліції, загалом викрито злочинну організацію, яка займалась виготовленням та розповсюдженням особливо небезпечних, важких наркотиків на території 13 областей України.

За попередніми даними, щомісячний оборот товару становив 10 млн гривень. Угруповання мало стійку ієрархічну структуру, що включало в себе лідера, головних і «рядових» учасників, користувалось конспірацією. Організатор схеми – 27-річний раніше судимий за незаконні операції з наркотиками уродженець Одеської області, житель Києва. Його «права рука» – 23-річний одесит, також проживає в столиці. Фінансовий контроль та інше вони довірили своїм дружинам – 23-24-річним жителькам Києва. Одна з них зареєстрована як фізична особа-підприємець в Одесі та є власницею кількох об’єктів нерухомості в столиці.

Збували продукцію зловмисники за допомогою чат-бота в одному з месенджерів, де клієнти вибирали тип наркотику, кількість, місце отримання та реквізити для оплати. Кошти, отримані від продажу, акумулювалися на електронних гаманцях, потім перераховувалися на банківські картки зловмисників. У ході спецоперації проведено загалом майже 170 обшуків у різних областях України.

Вилучено 1,8 тонни прекурсорів, майже 1 тис. таблеток екстазі, 57 кг марихуани, 41 кг амфетаміну, 3,2 кг метадону, майже 100 грамів кокаїну та кущі конопель, а також – зброю, боєприпаси, готівку в різній валюті (еквівалент 3,5 млн грн) тощо.

Загалом, за даними Нацполіції, затримано 32 особи, серед яких – лідер злочинного угруповання та головні фігуранти. Зловмисникам оголошено підозру за низкою статей Кримінального кодексу. Проводиться перевірка на предмет можливої причетності до викритої злочинної групи співробітників правоохоронних органів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *