В Кілійському районі легалізовують доходи в бюджет

Легальна робота – доходи в бюджет. У Кілійській РДА активізували роботи по легалізації виплат заробітної плати.
Нерідко підприємці і керівництво низку підприємств Кілійського району намагаються скоротити до мінімуму надходження податків до бюджету, офіційно нараховуючи працівникам «мінімалку», доплачуючи решту грошей в конверті. Це дозволяє роботодавцям економити на податках.
Для легалізації виплати зарплат при Кілійській РДА створили робочу групу, куди входять співробітники різних державних структур. Однак функції у неї формальні, оскільки ця група має право тільки відвідувати приватні підприємства і контролювати наявність трудових договорів з працівниками, а не проводити перевірки.
Однак, незважаючи на це, начальник відділу економічного розвитку РДА Василь Гончаренко зазначає успіхи в цій діяльності: тільки за один місяць проведено 8 перевірок, легалізовано 27 робочих місць на 14 тисяч 200 гривень.
Інспектор Держпраці ГУ в Одеській області зазначила, що в березні поточного року було перевірено 8 суб’єктів господарювання, складено 4 протоколи, матеріали передані до суду. До 4 підприємців застосовано фінансових санкцій на суму 41 тисяч гривень.
Автор – Анна БУЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *