Як в Лимані весну зустрічали. ФОТО

Давній український звичай зустрічі весни згадали в Лиманській громаді. 

10 березня біля сільського Будинку культури лиманці проводжали зиму та весело зустрічали весну. На захід зібрались місцеві жителі та гості.

Цікаву розважальну програму для відвідувачів підготували працівники культури та учасники художньої самодіяльності. Артисти продемонстрували свої пісенні й танцювальні обдарування. Гості взяли участь у конкурсах і забавах, які для них вигадали організатори.  Юнаки та дівчата перевірили свої вміння та вправність у цікавих конкурсах, водили хороводи, співали веснянок та пісень.
На свято завітав голова Лиманської громади Василь Резніченко, аби разом з лиманцями зустріти весну. Він зазначив, що саме дітям і юнацтву в Лиманській ОТГ приділяється велика увага, а подібні свята згуртовують усіх разом, дарують можливість перезнайомитися дітям і дорослим, здружитися
школярам і юнацтву, а це дуже важливо – відчувати себе єдиною міцною родиною.

Не забули організатори про старовинний обряд спалення опудала Зими. Колись це символізувало позбавлення від усіх негараздів і напастей, які супроводжували нас в минулому. Після цього, вірили наші предки, зима відступає, і на зміну їй приходить весна, і люди радісно очікують тепла та весняного пробудження природи.

Давній звичай перенесли в сучасність, – тож навколо імпровізованого опудала Зими юні лиманці влаштували радісну зустріч з весною, теплом і сонечком.

Свято вдалося на славу, кожен учасник дійства отримав гарні враження і безліч позитивних емоцій від спілкування.

Лиман

Лиманська ОТГВасиль РезніченкоЛиманська ОТГВасиль Резніченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *