Кілійське товариство людей з інвалідністю відзначило 25 років

Кілійська районна громадська організація «Товариство людей з інвалідністю» чверть століття захищає права і відстоює інтереси людей з інвалідністю.

За ці 25 років, кажуть у спілці, значно зміцнився вплив цієї громадської організації, яка знайшла велику підримку друзів, прихильників, людей небайдужих і готових підставити міцне плече.

Побачити, наскільки численна сама громадська організація і наскільки багата вона друзями, можна було на святковому ювілеї, який зібрав усіх 28 лютого в залі районного Будинку культури. На свято завітали колеги з обласних громадських організацій, очолюваних Олегом Прохоровим. Чверть століття ця організація бореться за права і комфорт людей з обмеженими можливостями.

Кілійське районне товариство інвалідів за 25 років свого існування змогло згуртувати навколо себе 366 членів, з них – 78 діти. Ця організація, що має важливу соціальну спрямованість, об’єднує людей з обмеженими можливостями з усього Кілійського району, працюючи на побудову суспільства рівних можливостей, а це – право на працю, створення умов для заняття фізичною культурою і спортом, на вільний доступ до інформації, на участь в суспільно-політичньому житті району.

Серед членів товариства – люди, успіхами яких можна пишатися: спортсмени, артисти, поети, музиканти, талановиті майстри різних ремесел. Ось уже понад 12 років районне товариство інвалідів очолює Ганна Панкратівна Філіна. За роки роботи, незважаючи на всі труднощі, їй вдалося не тільки згуртувати людей, пов’язаних єдиним болем, але і відкрити для них нові можливості.

У 2018 році голова Кілійського товариства людей з інвалідністю Анна Філіна була нагороджена орденом княгині Ольги третього ступеня.

Голова Кілійської РДА Наталія Пятун, говорячи про Ганну Панкратівну, поділилася своїми думками:

«Можна позаздрити душевній силі цієї жінки, яка завжди приходить на допомогу тим, хто цього потребує. Під Вашим керівництвом районним товариством інвалідів вже накопичено багатий практичний досвід, який став для багатьох ваших членів джерелом надії на повноцінну підтримку в їх повсякденній діяльності. Незважаючи на крутий незламний характер, який з роками тільки сильнішає і загартований, як сталь, до ударів долі, Ви завжди знаходите спільну мову з представниками влади, громадськості, бізнесу, залучаєте увагу влади і суспільства до найбільш гострих суспільних проблем, готові взяти особисту участь в чужій долі», – сказала пані Пятун.

Голова товариства Анна Філіна розповіла про те, як люди, пов’язані однією проблемою, зігрівають один одного підтримкою і посильною допомогою, збираються разом на свята і беруть участь в змаганнях. Але куди важливіша допомога небайдужих людей:

Якби нам не допомагали – нам було б дуже важко вижити в цьому світі. Як жодне інше подібна нам громадська організація в області ми маємо повне взаєморозуміння і знаходимо підтримку в районній адміністрації, районній раді, керівництва міста. Нам охоче допомагає велика команда спонсорів, в числі яких керівники сільськогосподарських, виробничих і приватних підприємств. Спасибі всім величезне!» – щиро дякувала Анна Панкратівна.

Концертна програма, підготовлена працівниками культури, стала ще одним чудовим подарунком для всіх, хто прийшов в цей день розділити радість з приводу ювілею цієї громадської організації, яка вселяє в інших силу духу.

Автор – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *