Неефективні управлінці: ревізори знайшли мільйонні порушення в бюджетах Біляївського, Кілійського і Тарутинського районів

Аудитори виявили численні порушення в бюджетах Біляївського, Кілійського і Тарутинського районів Одеської області, а також Великомихайлівської ОТГ.
Про це повідомив начальник Південного офісу Держаудитслужби Олег Муратов. Це питання стало головним на селекторній нараді в Одеській облдержадміністрації за участю всіх директорів департаментів, голів райдержадміністрацій та райрад, міських голів, голів ОТГ. Нарада пройшла під керівництвом заступниці голови Одеської ОДА Світлани Шаталової.
Так, за словами Олега Муратова, під час ревізій бюджетів аудитори виявили значні порушення в бюджетах Біляївського, Кілійського і Тарутинського районів.
Зокрема, під час ревізій бюджетів Біляївського та Тарутинського районів перевірено 18 установ і організацій, і в кожній були виявлені порушення законодавства. Всього встановлено порушень на більш ніж 10 млн гривень, з яких відшкодовано майже 6 млн гривень.
На 69 посадових осіб складено протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності, застосовані 18 фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних асигнувань. Матеріали ревізій направлені до правоохоронних органів, за результатами розгляду зареєстровано 9 кримінальних проваджень.
Крім цього, перевірки бюджетів Кілійського і Біляївського районів, а також Великомихайлівської ОТГ показали наявність низки проблем і недоліків.
Аудитори встановили факти неефективних управлінських дій або рішень і ризикованих операцій, які призвели до втраченої вигоди. Недоотримані доходи і зайві витрати перевищили 126 млн грн. Також незаконно були використані понад 1,7 млн ​​грн. Аудитори підготували 34 дієвих рекомендації.
В цілому, за результатами аудитів, додатковий економічний ефект склав майже 4 мільйони гривень”, – зазначив керівник Південного офісу Держаудитслужби.
Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *