«Стоп булінг»: в Одесі стартував перший в Україні дитячий кінофест живого кіно

1 березня в Одесі стартував кінофестиваль дитячого живого кіно на тему «Стоп булінг». Про це повідомляє прес-служба Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

Кінофестиваль стартував за участю першого заступника міністра юстиції Олени Сукманової, територіального управління юстиції в Одеській області, Одеської кіностудії ім. Олександра Довженка, ГО науково-практичної лабораторії кіно «EI ZEN LAB» і директора театру «Будинок клоунів» Бориса Барського.

«Коли ми почули про проблеми буллінг, почали вникати в її суть, виявилося, що проблема не в самій дитині, а в тій же соціальній ситуації, в якій він знаходиться. Я дуже радий і вдячний, що цей проект дозволив вперше об’єднати народних артистів, органи влади та Одеську кіностудію. Це породжує надію, що проект соціальний і соціальну проблему розвитку дитини ми можемо вирішити тільки об’єднавши зусилля», – зазначив режисер кинограмм Денис Коштура.

Організатори відзначили, що відтепер кінофестиваль проводитиметься щорічно в березні-червні в три етапи. Діти у віці від 8 до 18 років зніматимуть і демонструвати власні кінофільми, присвячені обраній тематиці.

На першому етапі команди заповнюють заявки на участь в конкурсі і направляють їх на адресу Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

На другому етапі обрані команди надсилають опис сюжетів або сценарій своїх фільмів. Третій етап – фінал – 10 команд-переможців першого і другого етапів за оцінками журі розділять між собою номінації: кращий фільм, краща креативна задумка, кращий соціальний ролик, кращий режисер, кращий оператор, кращий актор, краща актриса, найкращий сценарист, кращий художник, краще розкриття теми.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *