Кілія вражає колоритною багатонаціональною кухнею

Ярмарком «Скарби Одещини», що відбувся в Одесі біля будівлі обласної адміністрації відзначили 87-ту річницю заснування регіону. 26 виставкових павільйонів від районів Одещини і 10 ресторанів з Одеси працювали для одеситів і гостей міста.

На ярмарку всі охочі змогли спробувати і придбати продукцію місцевих брендів. Гості з районів і місцеві підприємці представили все, чим славиться Одеська область: м’ясна і молочна продукція, риба, хлібобулочні вироби та овочі. В концертній програмі брали участь різні творчі колективи, які виконували народні українські пісні. Поруч в будівлі центру адміністративних послуг проводилися майстер-класи для дітей.

Серед 26-ти районів області Кілійщіна протягом 78 років залишається невід’ємною частиною Одеської області: самобутньою, колоритною, неповторною. Цього року Кілійський район на обласному ярмарку потужно представило ТОВ «Титан». Це підприємство запропонувало учасникам і гостям ярмарку близько 100 найменувань продуктів харчування: широкий асортимент ковбасних виробів, цільномолочних продуктів, сиру, масла, хліба і випічки, продуктів-напівфабрикатів, рибної продукції та кулінарних смаколиків.

Одеська область – це двадцять шість районів з різноманітним населенням. Це – дивовижна суміш ста тридцяти національностей. Кожна з них зі своїми особливостями, які найбільш яскраво проявляються в гастрономічних перевагах. Етнічні групи мають властиву тільки їй кухню, різноманітність якої просто вражає. Бессарабія все ж приклад для всієї України, як можна жити в злагоді та мирі!“, – так представила наш район Президенту України, керівникам області та гостям свята начальник відділу культури райдержадміністрації Лідія Опаріна.

Кілія

Після ярмарку голова Кілійської районної державної адміністрації Наталія Пятун поділилася своїми враженнями:

«Це варто того! Ти бачиш, яка велика зацікавленість у відвідувачів до твого рідного краю, його культури, звичаїв, кухні. Це ті напрямки, за якими варто розвивати туризм на Кілійщіні для залучення інвестицій в район. Спасибі всім причетним до цієї справи – виробникам, спонсорам, народним колективам, всім патріотам нашої малої батьківщини», – подякувала голова РДА всіх, хто гідно представив Кілійщіну на цьому святі.

Автор – Ганна Сокіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *