Жахіття в дельті Дунаю: шакали розкопують могили і розтягують людські тіла

Мешканці сіл в румунській частині дельти Дунаю розповідають, що  шакали, які надмірно розплодилися останнім часом, дійшли до того, що розкопують мертвих на місевому цвинтарі, пише bessarabiainform.com

Хижаки нападають також і на домашніх тварин. Про це повідомляє місцева преса. Про безконтрольне розмноження шакалів не раз повідомляли жителями сіл в дельті Дунаю. Хижі тварини часто наближаються до місцевих садиб, нападаючи на домашніх тварин. Брак харчів в цьому регіоні змусив шакалів атакувати навіть кладовище села Караорман (повіт Тулча).

Наприкінці минулого тижня люди виявили вириту могилу і обгризену труну, ймовірно – зубами тварин.

«Їм вдалося витягнути внутрішню оббивку труни і дістатися до похованого тіла. Це просто неймовірно. Як у фільмах жахів », – повідомила журналістам мешканка села Караорман.

Вона ж розповіла, що стерв’ятники викопують лише свіжі і відносно свіжі могили, яким не більше двох років. На місцевому цвинтарі, залежно від глибини грунтових вод, могильні ями не більше як два метри завглибшки. Тому добратися до свіжих трупів і з’їсти їх – для шакалів просто питання часу.

Місцеві також повідомляють, що шакали настільки розмножилися, що винищили майже всю мисливську дичину на цій території, з’їли всі трупи загиблих в результаті епідемії АЧС кабанів і неспалених домашніх свиней, а останнім часом навіть почали атакувати домашніх тварин в сільських садибах. Ситуацію прокоментував керівник Біосферного заповідника Дельта Дунаю Мелін Мушетеску.

«Ми почали полювання. На території заповідника було відстріляно 57 шакалів. Полювання на шакалів можна здійснювати тільки в рамках операції по боротьбі з чумою свиней. Чекаємо представників Департаменту лісового господарства, оскільки ми знаходимося в стадії аукціону, щоб можна було продовжити полювання. У мене будуть дискусії з біологами, подивимося, що можна зробити. Проблема в селі Караорман для мене в пріоритеті!», – підкреслив службовець

Журналісти зв’язалися і з примарем місцевої комуни Іллею Мунтяну, який з жалем підтвердив те, що відбувається:

«Ми сформували змішану команду і виїхали на місце. На жаль, це все справді так! Шакали почали викопувати могили. Я також чув про те, що вони навіть пошкодили кришку однієї труни. Протягом багатьох років ми стикаємося з цією проблемою, тому що в дельті Дунаю живуть тисячі шакалів. Але закони створені так, що ми не можемо їх вбивати, коли нам захочеться. Ми повідомили в заповідник і в поліцію, і на цьому наші повноваження, як органу місцевої влади, закінчуються. Більше ми зробити нічого не можемо”.

Проблема не нова, і для сільських жителів румунського Придунав’я – дуже актуальна. В окремих віддалених населених пунктах дельти люди кажуть, що бували випадки, коли шакали накидалися навіть на дітей. Представники тульчинськіх мас-медіа висловили побоювання, що якщо влада не застосує оперативних заходів, може бути є ризик страшних наслідків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *