Нелегальні коштовності з бурштину виготовляють аж на Одещині

На Одещині уродженець однієї з країн Східної Азії, а нині – громадянин України, організував підпільний промисловий комплекс з обробки незаконно добутого бурштину.

Каміння доставляли з Житомирської та Рівненської областей. У спеціальному комплексі чоловік влаштував складські приміщення, цех зі спецобладнанням для огранки бурштину-сирцю та побудував міні-гуртожиток для працівників. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Працювали на підприємстві вихідці із Середньої Азії, які проживають на території України. Одночасно на виробницві нелегальних прикрас могли працювати до 50 робітників.

У межах розпочатого кримінального провадження під час санкціонованих обшуків у виробничому комплексі співробітники Управлінь СБУ в Житомирській та Одеській областях виявили обладнання для огранки каменю, оброблене каміння та майже п’ятнадцять кілограмів вже готових ювелірних виробів із бурштину, “чорну бухгалтерію” та велику суму готівки”, – йдеться в повідомленні.

коштовності

Готовий товар із “сонячного каменю” чоловік переправляв контрабандою через свої зв’язки до однієї з країн Азії.

“У межах розпочатого кримінального провадження під час санкціонованих обшуків у виробничому комплексі співробітники Управлінь СБУ в Житомирській та Одеській областях виявили обладнання для огранки каменю, оброблене каміння та майже п’ятнадцять кілограмів вже готових ювелірних виробів із бурштину, “чорну бухгалтерію” та велику суму готівки”, – розповіли у службі безпеки.

Зі складських приміщень правоохоронці вилучили майже шість тонн бурштину-сирцю, розфасованого на фракції та відібраного для огранки, а також більше півтонни обробленого каменю.

Вартість вилученого “сонячного каменю” та виробів із нього буде визначено після проведення належних гемологічних експертиз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *