Як відвідуватимуть школи нещеплені діти в Кілії – вирішить лікарська комісія

У навчальних закладах Кілії і Лісків навчальний процес відновили 7 лютого. Таке рішення було прийнято на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій міської ради.

В селі Шевченковове карантин і в школах, і в дитячому садку був продовжений до понеділка, 11 лютого включно, оскільки там ще фіксувалися випадки захворювання: ще четверо дітей захворіли на кір. Але вже з 12 лютого і в шевченківських школах відновили освітній процес. Про це розповів начальник відділу освіти Кілійської міської ради Сергій Мергут.

Оскільки за результатами моніторингу в Кілії нових випадків захворювання не виявлено, в Лісках не було зафіксовано жодного випадку захворювання – комісія прийняла рішення призупинити карантинні заходи в цих населених пунктах. У спільному наказі «Про попередження розповсюдження захворюваності на кір в дитячих закладах Одеської області» затверджено алгоритм взаємодії органів охорони здоров’я та освіти. Згідно з наказом, діти, які не мають щеплень, направляються на лікувально-консультаційну комісію, яка власне і виносить рішення – чи може дитина відвідувати школу. До кожної дитини будуть підходити індивідуально. Ніхто не обмежує дитину в правах на освіту, але хочу підкреслити, що саме здоров’я і життя людини є найвищою цінністю. І це записано в Конституції. Тому, виходячи з умов безпеки дітей в першу чергу, і приймаються такі заходи. А батькам, у яких дитина не щеплена, зауважу, мова не йде про будь-які обмеження в освіті. Є різні форми навчання: індивідуальна, екстернатна, дистанційна. Вони відкривають нові можливості в отриманні освіти нещепленої дитини” – розповів керівник відділу освіти.

Взаємодія органів охорони здоров’я та освіти у вирішенні проблеми, дуже важливий, наголошують в міськраді, оскільки кожен конкретний випадок розглядатимуть індивідуально.

Це, своєю чергою, дозволить примирити сторони назрілого конфлікту: прихильників і противників щеплень. Після того, як у кількох навчальних закладах не допустили на групові заняття невакцинованих дітей, їхні батьки стали приходити в школи з адвокатами, скаржачись на неправомірність дій адміністрацій шкіл.

Особливо почастішали такі випадки в Одесі, мали вони місце і в Кілійському районі. Тепер же, якщо ЛКК визнає, що дитина не може відвідувати групові заняття в школі, у батьків завжди є вибір в можливості надати своїй дитині навчання в іншій формі.

Автор – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *