Кілія долучилася до співпраці з Єврорегіоном “Нижній Дунай”

Рішення про вступ Кілії в Асоціацію траскордонної співпраці в рамках проекту з Єврорегіоном «Нижній Дунай» було схвалено депутатами Кілійського міської ради одноголосно.

Співпраця в рамках Асоціації сприяє налагодженню дружніх і взаємовигідних відносин, відкриває нові можливості для розширення партнерства між прикордонними регіонами України, Республіки Молдова та Румунії в сферах охорони навколишнього середовища, економіки, екології, транспорту, інфраструктури та культури.

Кілійський міський голова Павло Бойченко переконаний, що зі вступом до Асоціації перед містом відкриється ряд позитивних для його розвитку аспектів:

Це відкриває можливості щодо участі в безлічі європейських програм, пов’язаних з найрізноманітнішими сферами життєдіяльності, включаючи медицину, інфраструктуру, енергозберігаючі технології. Це довгий шлях і, можливо, навіть не наш скликання буде користуватися результатами цієї роботи, але я переконаний в тому, що ми повинні йти цим шляхом. Дивлячись на Ізмаїл, який протягом п’яти років вів діяльність в рамках Асоціації і зараз по освітленню міста реалізує проект на 5 мільйонів євро і ряд інших проектів, розумієш, що воно того варто”.

Єврорегіон «Нижній Дунай» – один з найбільш стратегічно важливих регіонів Східної Європи, що динамічно розвивається і відомий багатою культурною спадщиною і природним потенціалом. Партнерство в рамках Асоціації транскордонного співробітництва Єврорегіон «Нижній Дунай» спрямоване на досягнення конкретних цілей, серед яких – досягнення гармонійного і збалансованого розвитку економічної діяльності прикордонних районів трьох країн; забезпечення однакового рівня зайнятості та соціального захисту населення; розвиток і зміцнення місцевого сектора малого і середнього підприємництва; підвищення рівня і якості життя в зонах співпраці; охорону навколишнього середовища; появу життєздатних місцевих організацій, які зможуть продовжити роботу після завершення проекту.

Автор – Анна БУЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *