Опалубка, фундамент, контрфорси: як укріплюють аварійну стіну Аккерманської фортеці

Протиаварійні роботи зі зміцнення північної стіни Аккерманської фортеці довелося призупинити у зв’язку погодними умовами. Про це повідомили в прес-службі Одеської обласної ради.

Наразі вже завершений етап робіт, який полягав в укріпленні найбільш небезпечної ділянки північної частини фортеці.

Для її укріплення звели контрфорси, які слугують опорою для стіни. Таких конструкцій потрібно звести більше 80-ти. Вже наступний етап протиаварійних робіт планують розпочати після покращення погоди.

За словами директора КП «Фортеця» Олександра Морозова, найбільш небезпечну частину стіни вже завершено – зведено й залито бетоном контрфорси, під їх нижню частину встановлено опалубку та підфундаментні балки.

Наступний етап робіт розпочнеться з покращенням погодних умов. Нагадаємо, що всього таких укріплюючих конструкцій буде встановлено понад 80, вони стануть опорами для аварійної стіни, і не даватимуть їй нахилятися у бік лиману», – повідомили в прес-службі обласної ради.

Крім того, Аккерманська фортеця продовжує готуватись до майбутнього туристичного сезону. Згодом для відвідувачів пам’ятника облаштують новий оглядовий майданчик від Оглядової до Гаремної вежі. Довжина цього майданчика складе 100 метрів.

Нагадаємо, роботи з попередження руйнування північної стіни проводяться згідно комплексної програми реставрації та збереження Аккерманської фортеці й розвитку інфраструктури м. Білгород-Дністровський на 2018-2020 роки.

У 2018 році на продовження протиаварійних робіт виділили додаткові 2 млн. 385 тис. гривень.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *