Мешканка Татарбунар агітує платити за вивіз сміття… через гучномовець

Нещодавно Татарбунарська міська рада заявила про те, що послуги з вивезення сміття, які надає місцеве комунальне підприємство “Водопостачальник”, можуть здорожчати.

Одним з аргументів для прийняття даного рішення є те, що чимало татарбунарців вивозять сміття самостійно, що позначається на рентабельності підприємства. При цьому, люди часто не доїжджають до міського звалища, внаслідок чого гори відходів можна зустріти в лісосмугах і на узбіччях.

Звістка про підняття тарифів природньо обурила тих городян, які своєчасно платять за подачу води та вивіз сміття. Одна з активних мешканок, пенсіонерка Людмила Кобушкіна звернулася до виконавчого комітету з пропозицією «попрацювати з населенням», зокрема з неплатниками, яких потрібно переконати укласти договір на вивезення сміття з комунальним підприємством, а не «виїжджати» на тих, хто платить.

Небайдужа до проблем міста жінка вирішила сама звернутися до татарбунарців, закликавши до їх свідомості, совісті і здорового глузду. Активна громадянка склала текст звернення і вирушила на ринок. У суботу їй вдалося гучно віщати з радіорубки, яка чомусь дуже швидко вийшла з ладу. Але пенсіонерку це не зупинило – вже в неділю вона прийшла на ринок з гучномовцем.

У своєму зверненні жінка звертала увагу жителів на те, що правилами благоустрою міста не передбачений самовивіз сміття, тому всім жителям міста необхідно укласти відповідний договір з комунальним підприємством. На сьогодні ця послуга вартує татарбунарцям 11 гривень на місяць, але близько 70% городян вважають за краще порушувати правила і перетворювати околиці міста на смітник.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *