Про загиблого Кіборга з Одещини розповіли роздільнянським школярам

У всіх школах Роздільнянського району проходять уроки пам’яті земляка, Героя,« Кіборга» Сергія Іщенка, який загинув 20 січня 2015 року в Донецькому аеропорту. 

Голова громадської організації “Громада Роздільнянщини” Володимир Василенко разом з ветераном АТО , учасником бойових дій Владиславом Стояновим, побували у Слобідській школі. Перед тим, на запрошення педагогічного колективу, відвідали школу в Кучурганах.

Символічно, що дата загибелі роздільнянського Героя переплітається з трагічною загибеллю студентів під Крутами. Дві історичні події об’єднались, – каже ініціатор зустрічей Володимир Василенко. Дуже важливо розповідати дітям про наших героїв, адже й зараз наші захисники на Сході виборюють свободу і незалежність України у війні з Росією.

“В затишній актовій залі зібрались старшокласники. На столі портрет «Кіборга» Сергія Іщенка з чорною стрічкою. Поруч горить свічка. В залі декілька десятків пар допитливих, дитячих очей. Говоримо про Україну, про героїчні сторінки її історії. Бій під Крутами 1918 року, російсько-українська війна 2014 (окупація Криму, частини східних областей України, трагедія Іловайська, Дебальцево, ДАПу) – ці події, розведені в часі, об’єднує один спільний факт – агресором завжди виступала Росія і про це потрібно постійно пам’ятати.
Спілкуючись з дітьми кожного разу утверджуєшся, що національно-патріотичне виховання дітей та молоді – той стратегічний напрямок, та дорога, якою маємо йти, аби виховати свідомого патріота, майбутнього захисника, аби не втратити Україну. Бажаємо дітям розуму, аби осягнути все, що відбувається навколо них, терпіння, наполегливості в досягнені цілей, здоров’я, любові до своєї матінки України”, –
описав один з уроків пан Володимир.

Один зі зворушливих моментів – виконання гімну України, коли маленькі школярі, співаючи, кладуть свої малі ручки на серце. Вже з такого юного віку, переконаний Володимир Василенко, дітям потрібно розповідати про війну, про звичайних людей, які героїчно відстоюють свій край, свою землю, всіх нас.

Нагадаємо, Сергій Іщенко – єдиний “Кіборг” з Одещини, який загинув в Донецькому аеропорту. Герой України народився і виріс в Роздільній. На школі, в яку він ходив, ГО “Громада Роздільнянщини” встановила меморіальну дошку, а також ініціювала питання про присвоєння закладу освіти імені загиблого захисника. На жаль, влада до прохання активістів не дослухалась. В Роздільній зараз живе самотня мати Сергія.

Громадську ініцітиву з проведення уроків пам’яті для дітей Роздільнянщини підтримала голова РДА Наталія Бараненко, а також освітяни, місцеві активісти, підприємець Микола Доносян.

Дякуємо усім за можливість спілкування, адже робимо спільну справу”, – додав Володимир Василенко.

Автор – Оксана ПІДНЕБЕСНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *