В Татарбунарах відкрився Громадський центр правосуддя

До відкриття Громадського центру правосуддя в Татарбунарах відбулася прес-конференція «Презентація пілотного Громадського центру правосуддя в місті Татарбунари», повідомляє кореспондент «Избирком».

Захід проводився Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» з метою презентації концепції розвитку пілотного Громадського центру правосуддя, його основних завдань, команди і партнерів, а також привернення уваги до проблем з доступом до правосуддя в невеликих місцевих громадах.

У заході також взяли участь міський голова Андрій Глущенко, суддя Татарбунарського районного суду Одеської області Олександр Сметаняк з колегами, заступник голови райради Юрій Лапа, депутати міської ради, представники поліції, ромської громади та громадські активісти.

Громадський центр правосуддя створено за підтримки програми USAID «Нове правосуддя». Основною метою його діяльності стане розвиток ефективного доступу до правосуддя в місцевій громаді та розвиток партнерства всіх сторін в цій сфері.

«Ми очікуємо від діяльності Громадського центру правосуддя, перш за все, поліпшення обізнаності жителів міста і району з питань доступу до правосуддя, діяльності суду і можливостей досудового врегулювання спорів. Крім того, Громадський центр правосуддя може стати тим локомотивом, який буде просувати на місцевому та національному рівні питання судової реформи та розвитку правосуддя. Запровадження Громадського центру правосуддя в Татарбунарському районі (з переважно сільським населенням), дасть можливість отримати унікальний досвід і мультиплікувати його в інших невеликих громадах України», – зазначив суддя Олександр Сметаняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *