Браконьєрів на Дністрі затримали на гарячому

29 січня за проведення рибоохоронного рейду державним інспектором Одеського рибоохоронного патруля спільно з представниками Держприкордонслужби та Морської охорони були затримані три браконьєра, які незаконно виловили 48 кг риби.

Інцидент стався на річці Дністер (нульовий км Білгород-Дністровського району). Порушники з човна «Южанка» здійснювали вилов риби забороненим способом – крадіжка риби з використанням колючих знарядь лову типу «драч».

На момент затримання згубників природи вдалося виловити 43 штуки сазана (загальною вагою 46 кг), одного сома вагою 1 кг і одного кілограмового білого амура. За попередньою оцінкою, сума збитку, нанесеного рибному господарству України, склала 13 838 грн. Риба, 11 одиниць колючих знарядь лову і човен було вилучено.

На браконьєрів складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), справи будуть передані до суду, – повідомляє прес-служба рибоохоронної патруля.

P.S. Вилов риби за допомогою «драча» – один з найбільш варварських (з нею за наслідками може зрівнятися хіба що електровудочка). Більше половини риби, яка зачепилася, зривається з гачків з ранами, від яких потім гине.

Автор – Ірина ТКАЧЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *