Хворі – під ліжками: одеські чиновники прокоментували скандальні світлини. ВІДЕО

Пацієнти на підлозі, під ліжками, і по двоє на матрасі… Напередодні соцмережами Одеси поширювались світлини людей без певного місця проживання, які перебувають на лікуванні в Єврейській лікарні.

бомж

пацієнти

Дописувач, волонтер Сергій Пехтерєв повідомив, що критична ситуація має місце в одній з палат у відділенні гнійної хірургії:

Критическая ситуация остается в палате №6 для бездомных людей в гнойной хирургии ГКБ1. В Одессе есть два отделения по гнойной- одно в ГКБ1 а другое в ГКБ-11. К сожалению этой зимой, в пик обморожений была по плану закрыта гнойная на Слободке в 11 больнице и весь город остался с одним отделением. Врачи не в праве решать направления поступающих больных и терпят а в гор. здраве не видят, что в городской больнице больные люди лежат по два человека на одной койке и спят под кроватями на полу и при этом в другом отделении гнойной хирургии, которая была закрыта на месяц и уже неделю как открылась загруженность на 20%”, – повідомив активіст.

Ситуацію прокоментувала заступниця директора департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради Надія Гончаренко. Чиновниця підтвердила, що через погодні умови, значне похолодання, спостерігається ріст надходжень людей без місця проживання з обмороженнями до стаціонару лікарні. Через закриття на профілактичні заходи такого ж відділення в Одеській лікарні № 11, всіх пацієнтів доставляли до однієї установи – ОМКЛ № 1. Через що й виникло скупчення людей, а відділенню довелося працювати у надзвичайному режимі.

Зараз до переповненого відділення Єврейської лікарні постраждалих від холоду вже не госпіталізують, запевнила пані Гончаренко. А пацієнти, що зафіксовані на світлинах на підлозі  – це хворі, що зловживають алкоголем, а це “накладає відбиток на психіку”.

Автор – Оксана ПІДНЕБЕСНА

Відео надане прес-службою Одеської міськради

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *