Смертельний Ланжерон: в Одесі на скандальній будові загинув чоловік

12 січня на будівництві готелю, що зводиться поблизу Одеського дельфінарію на пляжі Ланжерон, загинув будівельник. На нього впала стріла автокрану, поки він перебував у котловані.

Першим про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив громадський активіст Владислав Балинський. Загиблому чоловіку було 32 роки, він родом з Тарутинського району, – пише Балинський, і підозрює, що той не був офіційно працевлаштований. Тому, коли злощасного дня на місце трагедії прибули журналісти і одесити, охоронці приватної компанії, яку ймовірно викликав забудовник, перешкоджали отриманню інформації, аби приховати деталі трагедії, – підозрює активіст.

ланжерон

Находившиеся на площадке рабочие утверждают, что крановщик отказывался работать в таких условиях, но его “заставили”. Рабочие в, основном, это трудяги из Украинской Бессарабии (этнические болгары как правило, очень ответственные и трудолюбивые), которые ни секунды не были оформлены на данном предприятии! То есть, фактически, рабы, и так на всех стройках Одессы!!!
4. Рабочие на объекте(земляки пострадавшего) начали вызывать скорую сразу после произошедшего, но прибывшую карету охрана не пустила к месту происшествия ссылаясь на то что это частная территория.

5. Мне примерно в 20.40 поступил звонок от друга погибшего с тем, что он сейчас находится на строительной площадке где стрелой зажало человека ещё в 15.00, а прибывшая оперативно-следственная группа Приморского отделения полиции Одесского ГУМП никаких следственных действий не проводит, при этом до сих пор никто так и не констатировал смерть его друга( скорая также допущена не была). Вместо этого, на площадке командуют люди в штатском и уже вовсю работает автокран, якобы для освобождения зажатого тела. Со слов Славика, я понял что ему и родственникам погибшего уже предлагали деньги для того чтобы всё “замять”.
6. Примерно в 21.00 я уже был на объекте и очень удивился, что присутствующие на месте три сотрудника полиции , так и не смогли ответить на вопрос кто и когда констатировал смерть человека, что делают посторонние на месте предполагаемого преступления и какие следственные действия ими проводились?“, – повідомив Владислав Балинський.

Крім того, представники охоронної агенції, стверджують очевидці, зробили кілька пострілів у повітря, у присутності поліції. Резонансний випадок прокоментував радник керівника Одеської поліції Руслан Форостяк. Він повідомив, що смерть людини сталася за обставин, в яких є ознаки ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Стосовно конфлікту громадськості з охоронцями поліція пояснює наступне:

Після появи активістів і журналістів виник конфлікт з охороною, один з охоронців (доповнення – за деякими даними – двоє), здійснили кілька пострілів у повітря – за цим фактом порушено справу за ч.4, ст.296. Гільзи, зброя, виявилась стартовим пістолетом, вилучені, стрілок доставлений до відділку, дав письмові пояснення, його особа встановлена”, – йдеться в повідомленні.

Між тим, представник готелю “Немо” Фазіль Аскеров повідомив, що родичам загиблого компанія, яка зводить будову, виплатить компенсацію, і закликав утриматись від спекуляцій до офіційних результатів розслідування.

Тим часом, резонансний випадок згуртував людей на спільну акцію “Дельфінарій на кістках”, яка відбулась у понеділок 14 січня. Організатори вже тривалий час закликали припинити незаконне будівництво на пляжі “Ланжерон”. Тепер, кажуть, власник дельфінарію має відповісти не лише за будівництво на узбережжі Одеси, а й за смерть людини:

Корпус готелю, який продовжує активно, не дивлячись на непогоду та ожеледь будуватись депутатом від “Доверяй Делам” Андрієм Кисловським вчора коштував життя людини. Людини яка не була офіційно працевлаштована, та смерть якої намагалися приховати. Готель будується під прямим заступництвом неофіційного голови партії “Доверяй Делам” та діючого мера – Геннадія Труханова”, – повідомили активісти.

Акція має на меті закликати міську владу “вжити реальних важелів для впливу на Кисловського, та зупинки незаконної забудови, яка привела до загибелі людини”.

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *