Антисанітарія й нелегали: в Одесі підпільно заготовляють харчі на шаурму

«Ви готуєте шаурму? Тоді ми йдемо до вас!» – так можна назвати громадську ініціативу перевірки торгівельних точок, які «годують» одеситів шаурмою.

Низка громадських організацій, серед яких ГО «Якісне суспільство», ГО «Сьомий корпус», ГО «Самооборона Одеси», ГО «УНС», а також ветерани добровольчого батальйону Айдар, – виявили підпільні приміщення, де готувалася харчова «начинка» східного смаколика.

В одній з непристосованих будівель по Київському шосе активісти знайшли склад, де зберігалися сири і ковбаси, – без холодильників, просто в коробках, і антисанітарних умовах. Тут же, поряд, виробляли й соуси, чистили і різали картоплю «фрі». Роботою займалися ж нелегали, без будь-яких санітарних книжок і дотримання вимог для заготівлі харчової продукції. Більше того, – через стінку від складського приміщення вони й мешкали!

Про діяльність вказаного «підприємства» представники ГО «Якісне суспільство» повідомили Держспоживслужбу ще тиждень тому, – на жаль, кажуть, реакції  на звернення не відбулося. Тому стосовно незаконного бізнесу звернулися до правоохоронних органів. Ті, зокрема, мають встановити і особи нелегальних мігрантів, які задіяні в цьому «бізнесі».

Антисанітарія

Як стверджують активісти, одеситів на сьогодні обслуговують понад 100 точок шаурми в місті. Виробнича «потужність» лише картоплі складає 2,5 тонни за зміну. А от за наслідки для здоров»я споживачів ніхто не відповідає. Тому рейди з виявлення точок, де можливе використання небезпечних для здоров’я харчів, планують продовжити.

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *