Лише 40% акерманців уклали декларації з сімейними лікарями

В Білгород-Дністровському пройшов брифінг першого заступника Білгород-Дністровського міського голови Вадима Кесарчука та головного лікаря некомерційного комунального підприємства «Білгород-Дністровський Центр первинної медико-санітарної допомоги” Віталія Ткаченка.

Головне питання – стан реформування системи охорони здоров’я на території міста в умовах реалізації медичної реформи.

Вадим Кесарчук повідомив присутнім про роботу центру первинної медико-санітарної допомоги, представив його директора та закликав громадян не зволікати з підписанням декларацій із сімейними лікарями, оскільки саме від цього буде залежати обсяг фінансування установи в 2019 році. Також перший заступник розповів, що жителі міста тепер мають змогу підписувати декларації з сімейними лікарями, оскільки міський центр первинної-медико санітарної допомоги отримав ліцензію на свою діяльність.

«Інформую вас про те, що 6 грудня наш центр отримав ліцензію, тому в нас нема ніяких перепон для того, щоб центр функціонував», – повідомив Вадим Кесарчук.

Головний лікар центру Віталій Ткаченко повідомив, що центр вже почав працювати. Він має усі необхідні дозвільні документи, проте для подальшої роботи центру потрібно зареєструватись в Національній службі здоров’я Україні. Це планують зробити до наступного понеділка. При цьому в місті вже працюють амбулаторії, але декларації із сімейними лікарями підписані лише в паперовій формі.

Віталій Ткаченко, головний лікар Центру ПМСД м. Білгород-Дністровська:

«Ми вже почали працювати. Ліцензія є, документи є, для подальшої нашої роботи нам потрібно зареєструватись в Національній службі здоров’я України, що ми плануємо зробити до 17 грудня. В нас є амбулаторії в місті, які вже працюють, люди укладають договори. На сьогоднішній день у нас 17 тис. 875 декларацій вже підписано. Поки що це все в паперовій формі. Як тільки ми укладемо договір з Національною службою здоров’я України, ми це все будемо вводити в єдину комп’ютерну систему і до нас почнуть надходити гроші на розвиток центру”.

При цьому головний лікар центру наголосив на позитивній динаміці щодо підписання декларацій в місті. За прогнозом, сьогодні близько 40 відсотків жителів міста вже підписали декларацію із сімейним лікарем.

«Динаміка позитивна. За 5 робочих днів нашого центру ми уклали 7 тис. договорів. Це дуже добре. Якщо так піде і далі то, я сподіваюсь, що ми впораємося із ситуацією – всі люди будуть охоплені. В даний момент, за нашим підрахунком, ми вже охопили в межах 40 відсотків населення. Це діти, дорослі. Але знову таки, поки що в паперовому варіанті», – повідомив Віталій Ткаченко.

Нагадаємо, некомерційне комунальне підприємство «Білгород-Дністровський Центр первинної медико-санітарної допомоги» було створене рішенням Білгород-Дністровської міської ради в травні 2018 року. Основним завданням центру визначено надання населенню первинної медичної допомоги. Всього в Білгород-Дністровському первинну допомогу містянам будуть забезпечувати 16 сімейних лікарів та 9 педіатрів. При цьому, в місті вже є сімейні лікарі, який мають 2 тис. пацієнтів.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *