Кілійський прорив: уперше в ЦРЛ здійснили операцію з використанням “біосварки”

«Я у захваті! Це інноваційний прорив!“, – не стримує емоцій, натхненний після першої операції, – головний лікар Кілійської ЦРЛ Віктор Штегеран.  Учора, 12 грудня, в Кілійському акушерсько-гінекологічному відділенні успішно провели першу операцію з використанням апарату “біосварки”.

Дмитро Конкін, директор компанії «Свармед», виробника вітчизняного апарату для зварювання, який перейнявся ентузіазмом головлікаря районної лікарні Віктора Штегерана і його бажанням неодмінно оснастити цим дивом техніки свою медустанову, виявив бажання особисто приїхати в Кілію для консультації і апробації апарату.

Дмитро Конкін, директор компанії-виробника медичного обладнання:

“Високочастотне зварювання живих тканин (ВЧ СРП), розроблене ІЕС ім. Патона НАН, зародилося ще в 1996 році. Воно дозволяє значно прискорити процес операції і зробити її максимально надійною і комфортною, а також значно скоротити період реабілітації. Зварювання живих тканин – це автоматичний вплив на тканини, який дозволяє як сполучати, так і роз’єднувати їх. Компанія «Свармед» – відносно молода, організована в 2016 році. За період діяльності поширено близько тисячі апаратів. За останні два роки ми зробили суттєвий крок вперед і наростили темпи в три-чотири рази. Ми тісно співпрацюємо з багатьма медичними організаціями України, в яких даний апарат вже показав свою ефективність і успішно використовується в хірургічній практиці. А ось випадки придбання подібного апарату для районної лікарні – вкрай рідкісні. На моїй практиці це вперше. У цьому, безсумнівно, заслуга Віктора Володимировича, який, очоливши охорону здоров’я району, зумів реалізувати поставлену задачу. Це неабиякий випадок, як і сам Віктор Володимирович – непересічна людина”.

Головний лікар Кілійської ЦРЛ Віктор Штегеран, в перерві між двома операціями, знайшов трохи часу, щоб поділитися враженнями від використання новинки:

“Більше двох років тому я вперше побачив цей апарат в роботі. А буквально півроку тому я озвучив колегам бажання мати такий апарат у нас у відділенні. І ось вже є перший результат. Завдяки йому ми можемо надавати інноваційне медичне обслуговування нашим пацієнткам. Загальні враження важко передати – це супер. Апарат мінімізує крововтрати, значно скорочує терміни операції. Вже при першій операції час її проведення скорочено вдвічі. Основні плюси, в яких полягає запорука успіху використання біосварки, – її надійність і безпека. Це інноваційне придбання стало можливим завдяки спільній роботі голів районної ради, райдержадміністрації, Кілійської ОТГ і керівництва ЦРЛ. Спільно були знайдені кошти в бюджетах місцевого рівня, завдяки чому ми змогли придбати даний апарат”.

Вирушаючи на другу операцію, головний лікар висловив сподівання, що нову апаратуру  кілійські медики зможуть ефективно використовувати і в хірургічному відділенні.

Автор – Анна БУЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *