У Старих Троянах бурять “артезіанку” за 2,5 млн гривень

Проблеми забезпечення водою в селі Старі Трояни, як і в багатьох селах Кілійського району, вкрай гострі. Завдяки підтримці облаої влади, зокрема депутату облради Юрію Дімчогло, в селі незабаром розраховують втамовувати спрагу артезіанською водою.

Як розповів Старотроянівский сільський голова Василь Димитров, завдяки старанням Юрія Дмитровича Дімчогло, заступника голови Одеської обласної ради, голови Асоціації гагаузьких товариств України, – з обласного бюджету на будівництво артезіанської свердловини для села виділено 2,5 мільйони гривень.

Це вартість проекту. І хоча артезіанська свердловина не вирішить повністю проблему забезпечення села водою, однак це дуже великий крок до забезпечення старотроянівців якісною питною водою”, – впевнений сільський голова.

У Старих Троянах, як і в багатьох селах Бесарабії, воду беруть з дворових колодязів, в які вона завозиться машинами.

Машина дунайської питної з Червоного Яру обходиться в 450 гривень, а місцевої – з «дідівського» колодязя – коштує 200 гривень. Близько 1,500 мільйона обійдеться саме буріння свердловин. – розповідає Василь Харлампович. – Їх буде дві: одна водозабірна – 140 метрів, 250 метрів – скидна свердловина. Роботи підрядником ведуться вже більше двох тижнів. На кінець тижня пробурили понад 120 метрів. 30% передоплати вже надійшли, це 400 тисяч гривень. Чекаємо решту коштів. Роботи йдуть повним ходом. Нас, звичайно, трохи турбує, що це робиться наприкінці року. Але ми дуже сподіваємось, що роботи будуть завершені, – наголосив сільський голова.

Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *