Постраждалі від насильства зможуть отримати допомогу у спеціалізованих центрах

В Одеській області планують створити три центри допомоги постраждалим від насильства і торгівлі людьми. Про такі плани стало відомо під час засідання круглого столу щодо впровадження в Одеській області національного механізму взаємодії суб’єктів протидії торгівлі людьми.

Центри допомоги планується створити в Білгород-Дністровському, Іванівському районах та біля Одеси. Ключовою їх функцією стане надання психологічної, соціальної, юридичної допомоги громадянам, постраждалим від насильства та торгівлі людьми.

«У нашому регіоні з 2012 року 43 особи отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. Одеська обласна державна адміністрація у співпраці з міжнародними організаціями вживає заходи щодо підвищення обізнаності населення, а також проводить активну інформаційну кампанію щодо запобігання попадання у рабство. Безумовно, людям, які постраждали від насильства та торгівлі маємо приділяти максимальну увагу — їм необхідно надавати своєчасну психологічну, юридичну та соціальну допомогу, зокрема. Наразі в Одеській області планується створення трьох центрів, у яких такі люди матимуть змогу отримати підтримку. Вони будуть розташовані у Білгород-Дністровському та Іванівському районах, а також поблизу міста Одеса», — підкреслив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Віталій Свічинський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *