ВАСИЛЬ ЗВЯГІНЦЕВ: ЗАТОКА МАЄ БУТИ ОКРЕМОЮ ГРОМАДОЮ

Селище Затока не планує об”єднуватися з сусідніми селами у спільну територіальну громаду. Як розповів нашому виданню голова селищної ради Затоки Василь Звягінцев, це питання двічі виносилось на громадські обговорення, під час голосуваннь мешканці вирішили зберегти свою автономність.

“Ми досить заможне селище, з бюджетом 35 мільйонів гривень на рік, – каже Василь Іванович. – Буквально вчора ми відкрили новий адміністративний центр, на кшталт “відкритого вікна”, де надаємо мешканцям послуги, за якими вже не треба їхати до Білгород-Дністровського чи Одеси. У нас є все: амбулаторія школа, дитячий садок, бібліотека”.

Як повідомлялося раніше, у перспективному плані селищу Затока пропонували об”єднатися до спільної ОТГ з Кароліно-Бугазом, Шабо, Сергіївкою та навіть Білгород-Дністровським. Восени 2017 року свою окрему громаду створила Шабська ОТГ.
“Нас, Затоку, хочуть усі, тому що бюджет наш дозволяє. Але у випадку об”єднання розподіл коштів йтиме пропорційно на кожного мешканця. А в нас прописаних жителів всього-на-всього 2 тисяч чоловік. На кожного з них зараз припадає по 9-10 тисяч гривень на рік. У випадку приєднання до нас сусідніх населених пунктів скільки залишиться на кожного? Нічого. Тому ми підписали звернення, щоб громада Затоки залишилась одна”, – прокоментував Василь Звягінцев.

Крім того, у курортний сезон, дохід селища значно перевищує доходи сусідніх громад, тож спонсорувати дотаційні території області мешканці Затоки вважають недоцільним.

Нагадаємо, формування нових ОТГ відбувається на принципах добровільності і економічної спроможності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *