В Ізмаїлі вже не вистачає місць в реанімації для хворих з COVID-19

Пацієнти задихаються від нестачі кисню, а лікарі потерпають від браку медичних рук. Дунайська обласна лікарня в Ізмаїлі зіткнулася з нестачею місць для пацієнтів з коронавірусною хворобою і екстрено готує до відкриття ще одне відділення на 30 ліжок. Хворі чекають своєї черги на реанімаційні місця та ШВЛ.

Про це повідомив головний лікар Віталій Гайдуков.

Медик відзначив, що на території Дунайської лікарні завершуються роботи по підключенню другої кисневої станції, яка зможе забезпечувати нове відділення для лікування ковідних пацієнтів.

“Ми відкриваємо ще одно відділення, заводимо туди лікарів-інтернів, тому що вже не можемо своїми лікарями впоратися. По суті, це буде ще одна реанімація, оскільки поставити просто ліжка – немає сенсу. Усі вони будуть підключені до кисню другої підстанції”, – розповів головлікар.

Першу кисневу станцію відкрили рік тому. Її потужностей, що забезпечують киснем більше 100 ліжок і 5 апаратів штучної вентиляції легенів, вже бракує. У черзі на підключення стоять 6 додаткових ШВЛ, для яких наразі немає кисню.

Роботи на другій кисневій підстанції знаходяться на завершальній стадії. Але з’ясувалося, що у бригаді робітників, які налагоджують станцію, четверо з 6 людей тиждень тому також захворіли на COVID-19.

За інформацією головного лікаря Дунайської лікарні, цієї п’ятниці вони обіцяли приїхати. Гайдуков сподівається, що за вихідні наладчики встигнуть підключити підстанцію і у понеділок нове реанімаційне відділення зможе запрацювати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *