Дистанційна освіта: Старокозацька громада не оплачуватиме неякісну роботу вчителів. ВІДЕО

Місцева влада Старокозацької громади не на жарт занепокоєна якістю знань школярів під час дистанційного навчання. Стосовно цього питання голова громади Вадим Бойко скликав нараду з керівництвом управління освіти Старокозацької ОТГ. Основною темою наради стали неодноразові звернення батьків учнів шкіл щодо самоусунення вчителів деяких навчальних закладів від освітнього процесу.
Про це повідомляє пресслужба Старокозацької громади на своїй сторінці у Фейсбуці.
Як повідомили фахівці, батьки школярів неодноразово зверталися до керівництва освітніх закладів з вимогою відсторонити окремих педагогів від ведення своїх предметів. Бо заняття з використанням цифрових сервісів на таких платформах як ZOOM чи Google Classroom вчителі проводять лише у кількох школах громади. У віддалених сільських школах дистанційні уроки з багатьох предметів взагалі відсутні. А вся “трудова діяльність” окремих педагогів зводиться до відправки смс-повідомлень з номером параграфа, який учні мають опрацювати самостійно.
Місцева влада занепокоєна, що втрата якості знань дітей в результаті такої безвідповідальності деяких педагогів буде катастрофічною з відповідними наслідками в подальшому житті дитини. Представники управління освіти Старокозацької ОТГ відзначили, що без пояснень вчителя дев’ятикласник, приміром, не зможе виконати завдання з алгебри і геометрії самостійно, тоді як 9-тий клас – випускний.
Як відзначив голова громади Вадим Бойко, протягом всього карантину працівники  освіти отримували повну зарплатню і надбавки за престижність у повному обсязі. А основним завданням педагогів є надання якісних знань дітям. Заради цього держава і громада спільно фінансують сферу освіти.
Якщо наші вчителі якось по-іншому бачать цю ситуацію, і напряму не виконують своїх обов’язків, наші діти втратять знання, які потім ніхто не надолужить. Вони не отримають ні якісної вищої освіти, ні середньої. Тому я акцентую вашу увагу, основна діяльність зараз лягає на директорів шкіл. Якщо директор школи підпише табелювання вчителю, який не проводив уроку напряму з дітьми, то я вимагаю терміново накладати дисциплінарні стягнення”, – зазначив голова громади.
Крім того, Старокозацька громада планує розробити програму градації окладів працівників освіти.
“Якщо ми оплачуєм роботу вчителя, а наші діти не можуть нікуди вступити, у вищі навчальні заклади, то вибачте, як ми повинні оцінювати роботу даних педагогів? Талановитий педагог, який витрачає все своє здоров’я і нерви, повинен отримувати високу гідну зарплату. Педагог, якому наплювати, обмежиться відповідними виплатами“, – повідомив Вадим Бойко.
Голова доручив керівнику управління освіти перевірити табелювання роботи вчителів, а у випадку виявлення фіктивних відміток робочих годин, накласти дисциплінарні стягнення на вчителів та директорів відповідних шкіл з попередженням про можливе подальше звільнення.
У громаді закликали батьків повідомляти про випадки безвідповідального ставлення педагогів до онлайн занять за номером 068 014 10 03.

2 thoughts on “Дистанційна освіта: Старокозацька громада не оплачуватиме неякісну роботу вчителів. ВІДЕО

  1. Налагодити комунікацію органів державної влади (МОН, МОЗ) та органів місцевого самоврядування (місцеві управління освіти) з працівни_цями сфери освіти, учнівством та батьками задля надання їм інформаційної підтримки. Період пандемії пов’язаний з викликами сталості й довгостроковому плануванню у сфері освіти, що може викликати тривогу щодо прийнятих рішень і недовіру до них. З огляду на це, рекомендуємо чітко комунікувати, які карантинні заходи впроваджуються, чим вони обґрунтовані і які можуть мати наслідки. -це цитата із теми “Короновірус та освіта”). Пандемія призвела до суттєвих змін у сфері освіти,викликала вона освітні проблеми і в Україні.А чому батьки не звертаються до МОН щодо організації завершення 2020-2021н.р.,чому не було ніяких роз”яснень. Ми знаємо,що у листі МОН надіслано було роз”яснення щодо форм дистанційного навчання на власний розсуд педагогічних рад. Однак методичних рекомендацій та порад, яким би могли слідувати вчителі через брак попереднього досвіду дистанційного навчання,МОН не запропонувало.Не було для вчителя розроблених порад,як пояснювати новий матеріал,давати зворотній зв”язок,тренувальні навички і т. ін.. Не можна тепер всі звинувачення покладати на педагогів,не можна так принизливо ставитись до наших вчителів, А де відповідальність і батьків,і учнів,(є певний відсоток,,правда ж) Якщо батьки несуть відповідальність за своїх дітей,то вони знайдуть правильний вихід із цієї ситуації (це індивідуальне навчання,додаткові платні послуги і т.і.) Скаржитись потрібно на систему,таке життя настало.Не ображайте вчителів і шануймо один одного,підтримайте один одного, бо ми – всі єдині! Всім добра та миру,міцного здоров”я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *