Нерубайська громада отримала на розвиток 15 млн гривень від області і забрала депозит із збанкрутілого “Імексбанку”

19 березня відбулася позачергова сесія Нерубайської сільської ради, однієї з найбільших під Одесою. Депутати розглянули стратегічні проекти для розвитку громади. Дві приємні новини озвучив голова Олег Мішаглі: перша – виділення Одеською обласної радою 15 млн гривень для розвитку території. А друга – повернення депозиту, який колись Нерубайська влада поклала під відсотки до сумнозвісного “Імексбанку”. Банк давно збанкрутував, але “застряглі” кошти у розмірі 15 млн гривень громаді повернуть.

Крім виділення коштів на ремонт об’єктів та доріг, обговорили й кадрові питання. Так, непроста ситуація склалася в одному з комунальних підприємств громади. Конфлікт між керівником та фінансистом підприємства запропонували розглянути окремій робочій комісії зі складу депутатів.

“Дійсно, в нашому КП на протязі останніх півтора року склалася дуже напружена ситуація між головним бухгалтером і директором, тому підтримую створення робочої комісії,  і підтримую депутатів, що ми будемо звертатися до Держаудитслужби, щоб провести комплексну перевірку цього комунального підприємства”, – Олег МІШАГЛІ, голова Нерубайської сільської ради

НерубайськеЩе одне важливе питання, яке розглядається вже не вперше – призначення на посаду заступника голови Нерубайської ради пані Катаджан. Справа в тому, що перед голосуванням за її кандидатуру ще на установчій сесії, колишня очільниця Холодної Балки переконала депутатів, що має диплом про вищу освіту. Якого насправді не виявилось, що підтвердила службова перевірка. Сама пані Вікторія на позачергову сесію не з’явилась. А депутат від Холодної Балки Анатолій Скурчак звернувся до голови з проханням внести на розгляд депутатів це порушення. Між тим, голосування з приводу питання Катаджан відхилили, – а напередодні кілька депутатів ще й відкликали свої голоси під цим документом. Чому так вчинили, обурені холоднобалківці питали своїх депутатів вже під час перерви.

“Перед установчою сесією я її особисто спитала, чи є в неї диплом? Вона мені сказала, що є, народно-господарський вона закінчила у 2011. Але вона обманула депутатів, перед призначенням, хоча могла б промовчати. Створилась така велика громада на 25 тисяч людей, невже немає дипломованого робітника?”, – обурюється Катерина Дорошенко,– мешканка Холодної Балки.

Як пояснив СИЛІ ГРОМАД голова Нерубайської ОТГ Олег Мішаглі, справа стосовно пані Катаджан вирішується у судовому порядку, тому лише після її завершення місцева рада прийматиме рішення про подальше перебування чиновниці на посаді.

Засідання сесії відвідав і депутат Одеської обласної ради Дмитро Чапір. Він зробив свої зауваження стосовно виділення 3 млн гривень на ремонт спорткомплексу в Холодній Балці. Місцева влада вирішила перерозподілити ці кошти на ремонт вулиць, бо для повного відновлення спорткомплексу потрібно 14 мільйонів гривень. Тим часом суперечки виникли й навколо коштів, за які громада вирішила ремонтувати дороги в Холодній Балці.

Проте загалом сесія Нерубайської громади пройшла жваво і конструктивно. На наступні засідання голова чекає від депутатів нових пропозицій.

Варто зазначити, Нерубайська громада – одна з найбільших в Одеській області, складається з сіл Нерубайське, Холодна Балка, Велика Балка, селище Усатове і об’єднує 25 тисяч населення.  Місцева влада має амбітні плани і досить непоганий бюджет. Тож жителі сіл, що входять до складу громади, покладають великі надії на зміни і справжні зрушення.

Детальніше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

One thought on “Нерубайська громада отримала на розвиток 15 млн гривень від області і забрала депозит із збанкрутілого “Імексбанку”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *