“Тарасові зірки”: маленькі читці з Одеси декламували Шевченка

В Одеському літературному музеї до дня народження Тараса Шевченка провели дитячий конкурс читців і декламаторів “Тарасові зірки”. 

ШевченкоУ конкурсі “Тарасові зірки ” взяли участь 30 дітей віком від 4 до 16 років. 10-річна Ганна Андреєва читала свій улюблений вірш Шевченка “Реве та стогне Дніпр широкий”.

“Мені вірш просто подобається, бо він душевний. І про Дніпро. Мені подобається, які вірші писав Шевченко. І взагалі він прикольний поет”, – зазначила Ганна.

Організаторка заходу Лариса Козловська розповіла, що виступ учасників оцінювали шестеро членів журі. Після цього дітей нагороджували подарунками та дипломами.

Ми щороку організовуємо концерти, присвячені дню народження Тараса Шевченка. Але враховуючи, що зараз у нас обмеження через ковід, ми мусили робити цей захід більш кулуарним. Вирішили зробити конкурс читців та декламаторів “Тарасові зірки”, тому що у нас дуже багато дітей в області, які чудово декламують, читають і можуть нести тарасове слово з покоління в покоління. І це дуже важливо”, – пояснила Козловська.

ШевченкоЗа її словами, конкурс відбувався у два етапи, один із яких проходив в онлайн-режимі.

“Сюди прийшли лише фіналісти. Ми відібрали найкращих з кращих. І ці діти виборювали перше, друге чи третє місце. Тому вони всі вже переможці”, – наголосила організаторка.

За результатами журі, у наймолодшій категорій перше місце зайняв Олександр Продан. У молодшій категорії перемогли Тісія Лактіонова та Кіра Найданова. Переможцями у середньої молодшій категорії стали Аліса Сухіна та Микита Кожевников, а в середній – Марія Асауленко. У старшій категорії переміг Мохаммад Осай. Перше місце у найстаршій категорії посіли Софія Шадиря та Ольга Сергієнко.

Зазначимо, Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці на Черкащині. Він був поетом, письменником та художником. Написав 237 поем та віршів. Його “Кобзар” вперше видали 1840 року. Помер 10 березня 1861 року в Росії. Його поховали на Смоленському кладовищі. За 58 днів, 22 травня, прах Шевченка перевезли в Україну. Перепоховали його на Чернечій горі біля Канева.

Шевченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *