Мультик “Віктор Робот”, що переміг на Одеському кінофесті, з 24 червня вийде у прокат

Анімаційна стрічка “Віктор_Робот” режисера Анатолія Лавренішина вийде на великі екрани 24 червня 2021 року. Події фільму відбуваються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак, він таємничо зникає.

Дівчинка разом з помічником – крихітним роботом Віктором – вирушає на його пошуки. Так починаються захопливі пригоди двох друзів. Про це повідомляє пресслужба Держкіно, за підтримки якого і створено стрічку.

“Виробництво анімаційного фільму тривало понад три роки, над ним працювали майже 200 професіоналів”, – йдеться у повідомленні.

Режисер-постановник фільму – Анатолій Лавренішин, учасник та переможець міжнародних кіно- та анімаційних фестивалів, серед яких Міжнародний Роттердамський кінофестиваль, Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів у Клермон-Феррані, Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів в Аннесі.

Героїв стрічки озвучили українські актори Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Марія Аглоткова. Також глядачі почують саундтреки у виконанні Dakh Daughters, Антона Слєпакова (“Вагоновожаті”), Мар’яни Головко та Марка Галаневича (“ДахаБраха”). Композитор стрічки – Антон Байбаков.

Прем’єра картини відбулася в межах Національної конкурсної програми Одеського міжнародного кінофестивалю 2020 року, де вона отримала Приз глядацьких симпатій. Також стрічка здобула нагороду в номінації “Найкращий анімаційний фільм” під час вручення Національної премії кінокритиків КІНОКОЛО у 2020 році.

Фільм створено студією анімації “Червоний собака” за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Дистриб’ютор стрічки — кінокомпанія “Артхаус Трафік”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *