Вирок Стерненку прокоментував генеральний прокурор Одещини. ВІДЕО

Очільник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко прокоментував винесення судом вироку активістові Сергію Стерненку.

Відеозвернення Сергій Костенко розмістив у Фейсбуці, передає СИЛА ГРОМАД.

Він нагадав, що кримінальне провадження стосовно вчиненння Стерненком і Демчуком кримінального правопорушення перебуває у суді ще з січня 2016 року, за цей час були детально досліджені усі докази, надані як стороною обвинувачення, так і з боку захисту. Обвинуваченим інкримінували скоєння правопорушень за кількома статтями Карного кодексу.

А саме викрадення та незаконне позбавлення волі людини, розбійного нападу та незаконне зберігання вогнепальної зброї. Це пов’язано з викраденням у квітні 2015 рок депутата на той час Комінтернівської районної ради та пов’язаним тиском на цю особу з метою змусити його скласти депутатські повноваження, аби припинити його службову діяльність”, – зазначив Сергій Костенко.

Як повідомлялося, 23 лютого Приморський районний суд Одеси визнав Стерненка винним у викраденні людини за попередньою змовою групи осіб, а також у незаконному зберіганні зброї та засудив до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Сам Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Захист обвинуваченого заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Тим часом у багатьох містах України увечері 23 лютого активісти проводять масові акції на підтримку активіста.

One thought on “Вирок Стерненку прокоментував генеральний прокурор Одещини. ВІДЕО

  1. Пане Костенко, якщо ми бажаємо мати правову державу, то суддя має розуміти, що несе персональну відповідальність за своє рішення (і не меншу, ніж несправедливо засуджений, або неправомірно виправданий). Щоб 7 разів подумав перед тим, як виносити рішення.
    І прокурор в правовій державі теж має нести персональну відповідальність за те, що намагається довести в суді притягнуте за вуха або сфальшовані докази (і в цьому випадку відповідальність має бути на багато більшою, ніж потенційно несе гіпотетичний обвинувачений). Великі зарплати так званим юристам мають супроводжуватися такими стресовими навантаженнями, щоб людини на такій роботі вистачало максимум років на 5 (лише тоді розміри їхніх зарплат будуть виправданими).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *