Двоє людей загинуло внаслідок пожежі в готелі Одеси

Внаслідок пожежі, що спалахнула ввечері 17 січня в готелі Одеси, загинули дві людини.

Як повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області, про пожежу в готелі в Приморському районі Одесі надзвичайників повідомили о 20 годині 30 хв 17 січня. В охопленій вогнем і димом будівлі рятувальники організували евакуацію людей, які не змогли вийти самі. Зокрема, знайшли живим і евакуювали чоловіка, який ховався від вогню і диму у ніші будівельних конструкцій споруди. Вогонь, який охопив 1 200 двадратних метрів триповерхової будівлі, 12 пожежних машин гасили 3 години – до початку доби 18 січня.

Після опівночі рятувальники знайшли в згорілій частині готелю тіла двох людей.

Вогнеборці пожежу локалізували о 22:05 та ліквідували її о 23:51 на площі 1200 кв. м. Під час ліквідації пожежі та пошуку ймовірних постраждалих виявлено тіла двох людей без ознак життя”, – йдеться в повідомленні ДСНСУ.

У поліції Одещини повідомили, що загальна площа пожежі готелю сягала 2 тисячі квадратних метрів.

За фактом пожежі, якій загинули люди, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 270 ККУ про порушення правил протипожежної безпеки. Правоохоронці встановлюють причини займання. Для цього вже призначили ряд експертиз.

Мешканці ж готелю розповіли, що стрибали з вікон третього поверху, щоб врятуватись від диму – він за час пожежі поширився триповерховою будівлею за кілька хвилин.

“Я з другого поверху зістрибнув. Всі речі і документи залишились в номері”, – сказав один із мешканців готелю, якому вдалося врятуватись.

У поліції розглядають кілька версій виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем та несправність проводки.

ОНОВЛЕНО: 13.40

В поліції повідомлено, що потерпілих більше, їх кількість зросла до 8, а троє громадан – у лікарнях Одеси.

ВІДЕО – ТСН:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *