У Чорному морі затонув сухогруз з українцями на борту

В неділю, 17 листопада, у Чорному морі поблизу берегів турецької провінції Бартин  затонуло судно з українськими моряками на борту. На борту “ARVIN” було 13 членів екіпажу. Рятувальникам вдалося витягнути з вод Чорного моря п’ятьох моряків, які перебували на судні “Арвін”, що зазнало аварії.

Імена врятованих чоловіків оприлюднила прес-служба посольства України в Туреччині.

Так, за даними відомства, врятовано п’ятьох громадян України – Геннадія Кравченка, Владислава Затерка, Олександра Перкатій, Віталія Мережка і Віталія Качура. Всі вони є членами екіпажу затонулого судна.

Наші громадяни зараз знаходяться в державній лікарні міста Айдин “, – написав посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Він також зазначив, що стан здоров’я моряків задовільний. При цьому тривають пошуково-рятувальні роботи інших членів екіпажу. Всього врятовано шістьох моряків, двоє загинули, чотирьох ще шукають. Серед зниклих – Рустам Казимов, Анатолий Савостін, Сергій Сібілев,  Владислав Остапенко, Андрій Мельниченко.

За повідомленням представника МЗС Олега Ніколенко в Twitter, “на борту судна було 10 українців і 2 іноземці”. 

Як повідомили у відомств, судно “Арвін” – українського похїодження, але ходило під прапором Палау, а на момент аварії воно перевозило вантажі з Грузії до Болгарії. Однак через погані погодні умови плавзасіб змінив курс і намагався сховатися в порту Айдин.

Судно “Арвін” – українського походження, але ходило під прапором країни Палау.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *