У приєднаних до Южного селах відсутні інженерні мережі – мер Новацький

Згідно Постанови Кабінету міністрів про утворення нових об’єднаних громад на території Одеськоїї області, до складу Южненської міської територіальної громади увійшли села Сичавка, Кошари та Нові Біляри. Це означає, що громада має прийняти на баланс численні об’єкти інфраструктури, що розташовані у цих населених пунктах. Южненський міський голова Володимир Новацький спільно з фахівцями побував у всіх приєднаних селах, аби познайомитись з ними і оцінити їх стан. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, комісія оглянула дитячі садки, школи, бібліотеки і будинки культури, приміщення сільської ради, амбулаторії. Новацький підкреслив, що в цілому враження від побаченого позитивні, однак роботи в найближчі роки доведеться зробити чимало.

Особливо вразив дитячий садочок у Нових Білярах. Він відкрився цього року. Садок сучасний, зручний, функціональний і дуже затишний. Чесно, порадів за усіх 42 діток, які його відвідують! Але і роботи теж дуже багато. Так, з’ясувалося, що у Сичавці фактично немає спортзали. Лякає відсутність інженерної інфраструктури: у жодному із сіл немає каналізації, усі зручності надворі.
Система опалення – пічна, використовуються твердопаливні котли. Тож насамперед слід буде вирішувати саме питання інженерної інфраструктури.
Система пожежної безпеки теж залишає бажати кращого. Замість сучасних протипожежних систем, повсюди відра з піском та баграми.
Відтепер можна буде займатися ремонтом дороги на Южненський цвинтар, адже у неї з’явився власник, вона переходить на баланс нашої ОТГ.
Хочу одразу наголосити, що це був лише ознайомчий візит. Глибоко вивчати питання у різних напрямках будуть профільні робочі групи. Вони створені при управліннях освіти, економіки, ЖКГ, соцзахисту. Кожна група збиратиме інформацію і розроблятиме так звану “дорожню карту”, – повідомив очільник громади.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *