У Роздільній облаштовують центр містечка. ФОТО, ВІДЕО

У місті Роздільна, яке стало центром нової громади і водночас нового району, розгорнуті роботи з благоустрою та модернізації площі перед мерією та центральної алеї у парку.

Валерій ШовкалюкВулиця Муніципальна, 17. Невелике приміщення міськради – охайне й затишне, поруч – Роздільнянський ринок, церква і парк, за яким починається велика площа перед залізничним вокзалом.

Але от мерія усі останні роки скромно працювала, здійснюючи ремонти доріг, борячись за водопостачання чи збереження соціальних об’єктів. Натомість сам муніципалітет вже багато років чекав реконструкції на прилеглій території.

“Реконструкція тут не проводилась не один десяток років. Зараз в нас вжу утворена нова громада, є бачення громади, тому цей проект не на один рік – привести центр міста у більш привабливий вигляд. Ми плануємо так: починаючи від міської ради всю площу, потім всю центтральну алею парку, алеї всередині парку, з виходом до центральної площі міста і з виходом до невеличкого парку біля залізничного вокзалу, який прагнемо теж привести у привабливий вигляд. Для того щоб центр міста виглядав значно краще”, – розповів СИЛІ ГРОМАД Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк.благоустрій

Тож місцева влада планує якісно подбати про нове обличчя містечка: тут з’явиться нова тротуарна плитка, освітлення, лавки для відпочинку.

благоустрійРоботи з благоустрою киплять: їх виконує місцеве приватне підприємство “Старт”. Підрядник розповів, що до кінця 2020 року встигнуть зробити частину робіт: замінити старий асфальт і покласти нову плитку, з цікавим візерунком. А вже наступного року роздільнянці зможуть на повну силу оцінити масштаби реконструкції і насолоджуватись красою рідних місць.

Нагадаємо, місто Роздільна стало центром великої громади на Одещині, об’єднавши навколо 10 навколишніх сільських рад. Буцинівка, Виноградар, Єреміївка, Кам’янка, Кошари, Понятівка, Новоукраїнка та інші – разом близько 32 тисяч населення.

ВІДЕО – СИЛА ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *