Численні перелами, шок, реанімація: як почуваються травмовані у ДТП біля торгового центру в Одесі

Четверо людей, які 10 листопада було травмовано внаслідок аварії на зупинці громадського транспорту на проспекті Небесної Сотні в Одесі, перебувають у лікарні. Двоє з них — у реанімації, ще дві людини — у травматології.

За словами завідувача відділення інтенсивної терапії Одеської обласної лікарні Володимира Фесенка, у реанімаційному відділенні перебуває 48-річна жінка. Вона отримала численні травми тулуба і була в стані травматичного шоку. У реанімації вона перебуватиме найближчу добу, потім пацієнтку планують перевести у відділення травматології. Згодом жінку також мають прооперувати, додав лікар.

Як почуваються травмовані у ДТП біля торгівельного центру в Одесі

“Діагноз – закрита черепно-мозкова травма, перелом ребер із двох сторін, пневмоторакс з лівої сторони, перелом кісток тазу, перелом хребта, остисті відростки хребта та вивих двох гомілок. Її доставили до нас із травматичним шоком та низьким гемоглобіном. Зараз вона із позитивною динамікою, у свідомості, їй зробили переливання крові. Більш-менш стабільна”, — додав Фесенко.

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Володимир Босенко розповів, що 15-річна дівчина та 17-річний хлопець перебувають в Одеській обласній дитячій лікарні. За його словами, дівчину прооперували. У неї діагностували травми ніг. Наразі її перевели до реанімації. Стан пацієнтки Босенко назвав тяжким.

“Вона у свідомості, спілкується з нами. Зараз безпосередньої загрози життю немає. Є травматичні пошкодження, які вимагають достатньо тривалого лікування. Поки вона перебуватиме у відділенні інтенсивної терапії під наглядом. Після того, як її стан повністю стабілізується, ми її переведемо у відділення травматології, де вона буде отримувати своє лікування стільки, скільки це потрібно”, — зазначив Босенко.

Він також повідомив, що у стан третього травмованого, 17-річного хлопця, лікарі оцінили як “середньої тяжкості”. Він перебуває у відділенні травматології з діагнозом “травми кінцівок”.

У коментарі Суспільному прессекретарка Одеської міської ради Наталя Мальцева розповіла, що четверта травмована, 39- річна жінка, наразі лікується у відділенні травматології першої міської лікарні.

Нагадаємо, 10 листопада водій автомобіля Toyota в’їхав в людей, які стояли на зупинці громадського транспорту на проспекті Небесної сотні в Одесі.

За словами водія Toyota, який влетів у натовп людей на зупинці, він намагався уникнути зіткнення з BMW, що здійснював розворот ліворуч. За кермом BMW перебував 50-річний мешканець Хмельницької області. Його знайшли в місті Умань.

“Попередньо, причиною аварії стало перевищення швидкості водієм «Toyota». Однак це тільки попередня версія, остаточне рішення буде прийняте в ході слідства”, – зазначив очільник правоохоронного відомства Олег Бех.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *