Мінрегіон нагородив селище Доброслав дипломом за ярмарок молодіжних проєктів

У Мінрегіоні назвали переможців 7-го конкурсу «Кращі практики місцевогосамоврядування» 2020 року, який проводиться у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні». У номінації «селищні ради» Дипломом ІІ ступеня чиновник нагородив Доброславську селищну раду Лиманського району Одеської області.

На конкурс була подана заявка про «Ярмарок молодіжних проєктів, як яскравий приклад ефективної співпраці влади, громади і бізнесу».

“Ми сьогодні нагородили 33 органи місцевого самоврядування, які не лише впроваджують на своїй територій сучасні проєкти, а й розуміють, наскільки важливо ділитися власним досвідом з колегами, щоб успішнішою ставала уся країна. Серед переможців абсолютна більшість — об’єднані територіальні громади. І це не дивно, бо саме в ОТГ останніми роками відбувалося найбільше змін, і там вже прекрасно розуміють вагу кожного проєкту, кожного рішення, знають вартість найменшого досвіду, яким можна використати у своїй громаді. Наступного року, коли уже всі громади в Україні матимуть однакові повноваження і ресурси, досвід цьогорічних переможців і кращі практики минулих років будуть як ніколи потрібні, тому маємо зробити ці проєкти відомими й доступними кожному”, – повідомив В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України.

ярмарок

Цього року на конкурс надійшло 168 заявок з усіх областей України, з них 88 — від об’єднаних територіальних громад, повідомляється на сайті «Децентралізація».Нагадаємо, у червні 2020 року на Ярмарку молодіжних проєктів у Доброславі  презентували 13 новітніх ідей. Розпочали з того, що створили клуб “Небайдужі”. Далі провели тренінг щодо написання проєктів. Потім надали можливість обрати тему для їх написання. Приймання заявок на участь у конкурсі тривало з середини березня до 5 червня. Головна умова: всі ці інноваційні ідеї мають бути реалізовані на території Доброславської селищної ради. Заявки надійшли від молоді Доброслава, Одеси, Южного та Нових Біляр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *