В Одесі розгортають додаткову лікарню для хворих з Covid-19 на 90 ліжок

7 жовтня 2020 року в міській лікарні №8 відбулося виїзне засідання з питань організації роботи в умовах епідемії COVID-19 і включення лікарні в план перепрофілювання ліжкового фонду.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

У засіданні взяли участь: перший заступник Одеського міського голови Сергій Підгайний, заступник Одеського міського голови Світлана Бедрега, представники департаменту охорони здоров’я та управління капітального будівництва міськради, адміністрація і співробітники лікарні.

Під час обговореня розглядалося питання про розгортання в міській лікарні №8 додаткових ліжок для госпіталізації пацієнтів з підозрою і з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19. Учасники наради обговорили план дій щодо забезпечення лікарні всім необхідним для надання медичної допомоги хворим COVID-19.

Управлінню капітального будівництва доручили розробити відповідно до медичного завданням проект забезпечення лікарні киснем, установки Кріоциліндри і розводки кисню по палатах.

Також розглянуто питання про подальше встановлення в лікарні автономного дизель-генератора.

Попередньо планується перепрофілювання 90 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19, а також додатково 10 ліжок інтенсивної терапії. Для цього лікарня потребує додаткового забезпечення медичним обладнанням, зокрема кисневими концентраторами. Також розробляють маршрут пацієнта і схему зонування приміщень лікарні для розділення потоків пацієнтів.

Зі співробітниками лікарні обговорили питання графіку роботи і додаткових виплат муніципальних надбавок медпрацівникам, які будуть задіяні в наданні медичної допомоги хворим з COVID-19.

Складено план можливого розміщення комп’ютерного томографа в приміщеннях поліклінічного відділення лікарні.
Також обговорили можливість капітального ремонту поліклінічного відділення міської лікарні №8.

Як наголошують в муніципалітеті, у наданні медичної допомоги пацієнтам з підозрою на COVID-19 і з лабораторно підтвердженим діагнозом в даний час в Одесі задіяні: міська клінічна інфекційна лікарня, міська клінічна лікарня №1, міська лікарня №5, дитяча міська лікарня №3 і пологовий будинок №2.
З урахуванням зростання захворюваності коронавірусною хворобою в Одесі з 8 жовтня розпочато госпіталізація пацієнтів з COVID-19 до міської клінічної лікарні №10. Тут в окремому корпусі розгорнуто відділення на 60 інфекційних ліжок, а також додатково створено 15 ліжок інтенсивної терапії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *