Антирекорд: агропідприємства з Бесарабії майже втратили врожай соняшнику

Провідному агропідприємству з півдня Одещини вдалося зібрати тільки 10% від запланованого врожаю – через посуху згоріли посіви соняшнику і кукурудзи.

Про це розповів заступник головного агронома компанії Тарас Корнієнко в матеріалі на Latifundist.com.

«Катастрофічна ситуація спостерігалася в цьому році в Бессарабії. Там спочатку вимерзли, а потім висохли всі наші посіви. Вдалося зібрати тільки 10% від планового вала. Весь серпень не було опадів, відповідно, ми не могли підготувати грунт. Тому, змогли почати сіяти озимий ріпак тільки у вересні. Посів пшениці теж йде повним ходом», – зазначив Тарас Корнієнко.

Він додав, що зараз на підприємствах «Агрейн» триває збиральна кампанія. На фінальній стадії збирання соняшнику.

«Всього під цю культуру в нинішньому сезоні відвели 12 тис. Га. Середня врожайність становить 2,6 т /га», – розповів аграрій.

Підприємства в Одеській і Черкаській областях також показали непогані для цього року результати – 2,2 т / га.

«В результаті в південних і центральних регіонах соняшник згорів. При таких складних погодних умовах добре себе показали гібриди від компаній «Лімагрейн Україна» і Syngenta (Купава), які забезпечили хороший результат», – розповів Тарас Корнієнко.

Також він додав, що основна культура в структурі посівів агрогрупп «Агрейн» – кукурудза. Вона займає 40% всіх посівів (36 тис. Га). До прибирання цієї культури приступили господарства, розташовані в Умані та Савранському районі (Одеська область). Забирають все сухе і згоріле. Урожайність становить 3 – 4 т / га при базовій вологості 14%.

Довідково: «Агрейн» – агрогрупа, яка займається вирощуванням і зберіганням зернових і олійних культур, а також тваринництвом. Компанія володіє 17 сільськогосподарськими підприємствами. Земельний банк – 110 тис. Га. Входить до ТОП-100 латифундистів України. Регіони діяльності: Житомирська, Харківська, Чернігівська, Одеська, Черкаська, Київська області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *