Двох пеліканів, які жили в ресторані на Одещині, повернули в дику природу

Двох ручних пеліканів, які жили на території ресторану “Чорноморка” в селі Миколаївка Білгород-Дністровського району, перевезли до Нацпарку “Тузлівські лимани”.

Про це розповів еколог Іван Русєв на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, “операція зі звільнення птахів” почалася з допису, який одеситка Анна Кравченка опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

У мене тут питання, можливо, я не розбираюся. У відомому ресторані з’явилися двоє пеліканів. Якщо я правильно розумію, ці птахи занесені до Червоної книги. Ще місяць тому їх тут не було. Але згодом птахи почали з’являтися на фото відвідувачів та перетворилися на візитівку цього місця”, – написала Кравченко.

Побачивши допис, Русєв розповів про ситуацію керівниці Національного парку “Тузлівські лимани” Ірині Вихристюк та екологу Владиславу Балінському. Разом вони вирішили, що необхідно спробувати повернути птахів у дику природу. Згодом Балінський у ролі “громадського екологічного інспектора” завітав до ресторану, розповів Русєв.

За його словами, спочатку адміністрація закладу не погодилася віддавати пеліканів, оскільки птахи “були куплені за чималі гроші”.

пе

Згодом менеджерка мережі ресторанів зателефонувала екологу та погодилася віддати птахів. Однак за однією умовою: вона мала приїхати з Києва, аби на власні очі побачити, куди планують відвезти птахів, запевнив Русєв. Після “тривалих розмов” з керівництвом нацпарку жінка, за словами еколога, все ж погодилася віддати пеліканів.

Пеліканів з ресторану на Одещині випустили до НацпаркуІ

Їм тут все незвично, адже вони росли зовсім в інших умовах, де їх позбавляли можливості літати. А пелікан без великого польоту — це не пелікан. Птахи, на жаль, літати поки зовсім не можуть. І, ймовірно, їх доведеться тримати тут до весни,” — розповів Іван Русєв.

Натомість на сторінці закладу, в якому жили птахи, повідомили, що пеліканам “час приєднатися до зграї”.

Утім раніше, 16 серпня, одного з пеліканів на сторінці ресторану представили “новим працівником”. А на питання у коментарях, чи залишать птахи заклад, від імені сторінки відповіли “Сподіваємося, що ні”.

Пеліканів з ресторану на Одещині випустили до Нацпарку
Пеліканів з ресторану на Одещині випустили до Нацпарку

Однак 23 вересня на сторінці “Чорноморки” оприлюднили  відео, у якому птахів, за словами автора, “доставили до другої домівки” — нацпарку.

Щасливо залишатися та до нової зустрічі. Ми перевезли наших пеліканів до нацпарку “Тузлівські лимани”, де вони зможуть адаптуватися до нормальної дикої природи”, —додав автор відео.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *